KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kampányra ment el az ÁSZ-büntetésre összegyűjtött pénz a Jobbiknál – üres a kassza (templom, egér, ígér, stb…)

A Jobbik kampányra költötte az ÁSZ-büntetés befizetésére kért adományokat

Gyöngyösi Márton, a Jobbik friss elnökhelyettese  az ATV Egyenes Beszéd című műsorában járt, ahol a műsorvezető, Rónai Egon hosszan kérdezte a politikust arról a százmilliónál is több adománypénzről, amit akkor fizettek be az emberek a Jobbiknak, amikor a pártra kiszabta az Állami Számvevőszék a gigabírságot.

A pénz kérdése azért fontos, mert miközben Volner János arról beszélt, hogy ezt a pénzt mindenképp az ÁSZ-bírságra költik majd, Novák Előd arról írt, hogy a párt ezt a pénzt igazából elköltötte. Rákérdezett hát a műsorvezető a jobbikos politikusnál.

Gyöngyösi arról kezd beszélni, hogy ez egy kampányidőszak volt, ami nagyon költséges időszak, és végül is nem is egyértelmű, hogy ezt a pénzt akkor most mire is küldték az emberek. Hiszen ők azt mondták az embereknek, hogy választási győzelemre készülnek, és annak érdekében, hogy változások legyenek, minden forrást erre a kampányra fordítottak.

A műsorvezető akkor megint felvetette, hogy a pénzt nem arra adták akkor az emberek, hanem kifejezetten arra, hogy ezt a gigabírságot ki tudják fizetni. Gyöngyösi erre azt mondta:

„EZ EGY ÖSSZETETT DOLOG, TEHÁT NAGYON SOK EMBER A JOBBIKNAK ADTA, A JOBBIKNAK A KAMPÁNYÁT MEGTÁMOGASSA. AZ ÁSZ-BÍRSÁG ÉS AZ ÁSZ-NAK A BÜNTETÉSE, ILLETVE A JOBBIKNAK A KORMÁNYVÁLTÓ SZÁNDÉKA, EZEK AZÉRT ILYEN ÖSSZEFÜGGŐ DOLGOK”

Rónai Egon ezután megkérdezi, hogy tehát ha már az a pénz is elment, akkor a párt olyan szegény, mint a templom egere, amire Gyöngyösi azt feleli: igen. És ezért sem tudnak megegyezni a Postával, aminek szintén hatalmas összeggel tartoznak, és ezért várják az esedékes állami pénzt.

A kérdésre, hogy erkölcsileg nem tartják-e aggályosnak, hogy azt a pénzt, amit az adakozók az ÁSZ-bírság kifizetésére adták, végül nem arra költötték Gyöngyösi azt feleli:

Ezt a pénzt azoknak, akik azért adták a pénzt, hogy az ÁSZ-bírságot törlesszük belőle, vissza fogja fizetni a párt.

Jelentsen ez majd technikailag bármit is.

Ez is érdekelheti:  Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

IndexNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük