KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kadirov az ukrajnai konfliktus végét jósolja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az év végére lezárul az Ukrajna elleni orosz katonai hadművelet Ramzan Kadirov csecsen államfő szerint. Azt is megjósolta, hogy a Nyugat kénytelen lesz beismerni hibáit az Oroszországgal való kapcsolatokat illetően.

„Az európai nemzetek be fogják látni, hogy hibás lépéseik voltak. A Nyugat le fog térdelni. És mint mindig, az európai államoknak minden téren együtt kell majd működniük Oroszországgal. Más eredmény nem lehet és nem is lesz”

– mondta Kadirov egy keddi interjúban.

Az csecsenek egységei a hadjárat kezdete óta a frontvonalon vannak Ukrajnában. Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptemberben dicsérte őket, amiért „bátorságot, sőt kivételes bátorságot” tanúsítottak, és megjegyezte, hogy nemzetük más népeivel közösen, velük együtt teljesítik a katonai küldetést.

Kadirov rendszeresen tesz közzé videókat, amelyeken a csecsen csapatokat akció közben mutatják be, és beszámol a terepen elért eredményeikről. Alkalmanként nyilvánosan megkérdőjelezte az orosz katonai vezetés néhány döntését, köztük a csapatok szeptemberi kivonását a Harkovi területről.

A csecsen vezető akkor az orosz védelmi minisztériumot bátrabb offenzív stratégiára szólította fel. A minisztérium azzal magyarázta a részleges kivonulást, hogy az segít az orosz harctéri veszteségek minimalizálásában.

Moszkva 2022 február végén indította meg a különleges hadműveletet Ukrajna ellen, a NATO fokozatos terjeszkedésére és arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtotta végre a 2014-15-ös minszki megállapodásokat, amelyek a donbászi béke megteremtését voltak hivatottak biztosítani.

Orosz tisztviselők azzal érveltek, hogy a katonai művelet megelőzte Kijev azon kísérletét, hogy erőszakkal visszafoglalja az Ukrajnától a 2014-es fegyveres puccs után elszakadt donbászi területeket.

Kiemelt kép: ramzan/vk.com 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: