KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jó, ha nem feledjük! – A Chevron ukrajnai gázmezői miatt gyilkoltak meg 14000 oroszt?

 

Mottó: „Mi egy bankrablás egy bank alapításához képest!”
(Bertold Brecht)

 

Az etnikai tisztogatás magyarul tömeggyilkosságot jelent. Ukrajna 2014 óta a Chevronnal kötött palagáz kitermelési szerződés miatt el akarja űzni szülőföldjéről a Dnyepertől keletre fekvő oroszokat. Útban vannak. Ezért a Chevron érdekében genocídiumot hajtottak végre. Katyin megismétlődik, csakhogy az áldozatok az oroszok. Ahogy Putyin serege egyre beljebb hatolt, napvilágra kerültek az ukránok disznóságai: mint Katyinban, kiásták a tömegsírokat. Putyin szerint az „ukrán nácik” 14 ezer oroszt gyilkoltak meg. Ha csak az Ogyesszában 2014 májusában a Szakszervezetek Székházában az ukrán náci gárdisták által elégetett 48 orosz fiatalra gondolunk, akkor is beleborzongunk.

Rémisztő, hogy az EU és az USA egy tömeggyilkos náci államot védelmez. A mi vezetőink is „kiállnak Ukrajna területi integritása mellett”. Miért? Hazánk is együtt üvölt a farkasokkal és szankciózza a sértett felet, Oroszországot, szégyenszemre kitiltották az orosz sportolókat a budapesti úszó Vb-ről, birkózó Eb-ről és bélyeggyűjtő világkiállításról. Kérdés, miért támogatja az EU és az USA és MZP az ukrajnai orosz kisebbség ellen elkövetett genocídiumot és miért támogatja a magyarellenes ukrán állami terrort Kárpátalján. „Kést a magyarok torkára.” – volt a jelszavuk a Beregszász utcáin masírozó ukrán fasisztáknak. Az EU és a NATO vezetőinek szemében a magyar és orosz ember nem ember, élete nem számít?

Ha gázról – amerikai palagázról, vagy a Chevron ukrajnai plagáz koncessziójáról – van szó, akkor egy népirtás is belefér. Sőt, ha egy német képviselő rámutat a mariupoli székhelyű Azov – légió náci jellegére, akkor Melnyik, a németországi ukrán nagykövet mondhatja, hogy „fogja be a pofáját és kussoljon!” (Bayer Show, Hír tv, 2022. 03. 27.) A 2022. év márciusának 3. hetében megtartott 2 napos, 2 éjszakás NATO EU csúcson videó kapcsolattal Zelenszkij elnök külön megszólított Orbán minszterelnök urat is. Bár nem őriztek együtt libát, az ukrán „bunkócska, te drága” a miniszterelnök letegezte és számonkérte a magyar kormányfőt.

Zelenszkij, miután kérdőre vonta a magyar miniszterelnököt – letegezve őt -, hogy hogy merészel gázt venni az oroszoktól és, hogy mi az, hogy nem szállít fegyvert neki Magyarország, pofátlanul emlékeztetett bennünket arra, hogy tudja-e mire föl vannak a bronzcipők a Duna parton és hogy ugyan ez történik most Mariupolban. Tehát az egész imperinens beszólásnak az volt az értelme, hogy mi, magyarok nácik vagyunk, hogy nem szállunk be a háborújukba. Az SS Wolfangel” – farkasangyal (sárga mezőben a farkashorog, amely a galíciai SS jelképe volt) szimbólummal díszelgő Azov–légió központja Mariupol. 2014-ben a Majdan puccs utáni „orosz tavasz” során lázadt fel az ukrán elnyomás és az orosz nyelv betiltása miatt Donyeck és Luhanszk. Arszlán Abakov akkori belügyminiszter hozta létre „spontán” a civil félkatonai szervezeteket a donbaszi orosz melósok ellen. Ilyen keretlegényekből álló „fekete nap” zászlós virtigli náci Volkssturm alakulat ma az Azov légió. De van még több légió is, ilyen az Ajdar, a Donyesk, a Dnyipró 1, a Tornádó, a Ukrajna Maszur-Sejt szabadcsapatok, amelyeket Abakov beintegrált az Ukrán Nemzeti Gárdába. A csapatok ideológiája neonáci. A tetoválásuk alapján emelik ki az oroszok most a légionáriusokat a menekülők közül. Itt kegyelem nincs.

Ez is érdekelheti:  Trump alelnökjelöltje közölte, hogy miért kell gyorsan lezárni az ukrán konfliktust

Az orosz oldalon harcoló csecsenek nem szívbajosak. 2014-ben már 800 tagja volt az Azov-nak. (Elhallgatott botrány, Stier Gábor, Kohán Mátyás, Hit Rádió) Az ukrán nacionalizmusból kisarjadt nácivezérek Stepan Bandera és Roman Suhevics ma az ukrán állam nemzeti hősei. A golinyi vérengzés idején 100-110 ezer lengyelt végeztek ki. De sok kárpátaljai magyart is megöltek. Részt vettek Hitler kollaboránsaiként a zsidók deportálásában és helyben kivégzésében. Az ukrán nemzetépítés lényege, hogy nem tűr meg mást. Mindenkit gyűlölnek és kiirtanak az ukránok, aki nem ukrán. Még Juscsenko idején kezdtek az ukránok felépíteni a semmiből egy hősi múltat. Bandera születésnapja nemzeti ünnep lett: január 1-én fáklyás felvonulásokkal ünneplik a lengyel-, magyar-, és zsidógyilkos országalapítót. Ezért segítik a lengyelek a mostani háborújukban a lengyel Galíciában népirtást elkövető Ukrán Felszabadító Hadsereg vezéreinek szobrot állító Ukrajnát! Ki érti ezt? Bandera az ukrán Szálasi. Jelszava: „dicsőség  Ukrajnának, dicsőség a hősöknek! volt – ugyanaz, mint a „kitartás, éljen Szálasi!”. Mára a háborús üzleti piacon az Azov, az Ajdar és a Dnyipró 1 maradt talpon 8 év alatt. Ezek a ma már ezredek óriási üzletet csinálta a háborúból. Piszkosul meggazdagodtak. Kalandorok és bűnözők vegyültek az ezredekbe. Becsült létszámuk 30 ezer fő. Mariupol azért nehéz dió az oroszoknak, mert az Azov-osok védik, akik onnan élve nem kerülnek ki. Zelenszkij „a Bagarja, a béke barátja”, a béke jelszavával nyert. Ám az elnök a volt belügyminiszter által létrehozott légiósok túsza lett. Megfenyegették Zelenszkijt, ha betartja a Minszk 2 megállapodást és kiírja a népszavazást Donyeck és Luganszk autonómiájáról, akkor kivégzik. A légióknak fegyvere és pénze van, mert az oligarchák magánhadseregei.

Putyin célja a biztonságpolitikai megfontolások mellett az egykori orosz haza összegereblyézése. Oroszországban egy konzervatív reneszánsz van. Putyin a mérsékelt konzervativizmus híve. Az orosz állam szuverenitását tartja a legfontosabbnak. Putyin a bolsevizmust a mai Nyugathoz hasonlítja és a család fontosságát hirdeti. Sőt ez az Alkotmányba is bekerült: „az apa férfi, az anya nő.” A Nyugat és Oroszország között egy civilizációs törésvonal húzódik és ez a vonal kettészeli Ukrajnát.

Az oroszok nem sietnek sehová. Moszul ostroma 9 hónap volt. Egy város elfoglalása lassú. Berlin ostroma 2 hónap volt. Máris van eredmény. Bebizonyosodott, hogy a NATO elrettentő ereje megroppant. Ukrajna katonai infrastruktúrája a Dnyepertől Keletre megsemmisült. 20 év alatt sikerült pacifikálni Csecsenföldet. Ma már az orosz hadsereg lándzsa hegyét a csecsenek képezik. A NATO tudatosan provokálta az oroszokat. Majd magára hagyták az ukránokat, ahogyan korábban Grúziát. Az ukrán NATO tagság lebegtetése és az ukrán hadsereg NATO standard átalakítása hiba volt. A NATO elkötelezte magát az ukrán háborúban, amit biztosan el fog veszíteni. Ömlik a fegyver Ukrajnába. Ha az oroszok győznek – ami nem kérdés -, akkor a NATO hitelessége zuhan. Két Zelenszkij van. Van egy olyan „nép szolgája”, akit megválasztottak és van egy média szimuláció, aki „Kitartás! Éljen Bandera” kiáltással az utolsó ukránig harcolna, amerikai érdekből.

Amerika nem akar békét. Ezért a magyarországi ellenzék sem. „Ha a NATO azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni! Éljen az ukrán szabadság!” – nyilatkozza mondandója lényegét illetően MZP és „pocsék nép az, amelyik nem hal meg Ukrajnáért.” – mondta egy rossz pillanatában a piás Fletó. Elhúzódó háborút akarnak az USA és csicskái. Ezt szolgálják a fegyverszállítások, amit az összes fizetett ügynöknek, így a magyarországi baloldali ellenzéknek is támogatnia kell. A háború elhúzódását szolgálja az oroszok megalázása a sport, a kultúra területén. A háború kiterjesztését célozza az orosz vagyonok befagyasztása faji alapon. Végül a háború világháborúvá kiterjesztését szolgálja Biden elnök kiszólása, hogy Putyin egy mészáros, egy háborús bűnös és le kell váltatni, ahogy ezt Varsóban kifejtette 2022. év március végi vizitjén.

Ez is érdekelheti:  A Magyar Békekör visszautasítja az Európai Unió bojkott politikáját Magyarországgal szemben

Biden máris elérte célját. Európa pillanatok alatt a magas élelmiszer, üzemanyag és gázárak miatt hanyatt esett. A Közel Kelet az orosz – ukrán gabonaexport kiesése miatt destabilizálódik és még több migránst zúdul majd Európára. Biden piacot teremtett a betervezett konfliktussal a rossz minőségű, de méregdrága palagázának az EU-ban. Ma naponta fizet 1 milliárd eurót Németország a gázért az oroszoknak. Ezzel a gázbeszerzési váltással az EU sorsa megpecsételődött, mert végképp versenyképtelenné válik a gazdasága a magas energiaárak és a nyersanyag hiány miatt. Se neon, se szén, se palládium, se titán! Ukrajna palagáz mezői pont a szakadár területek közelében vannak. A háború és a gázvagyon kiaknázása között szoros az összefüggés.

A kaliforniai aranyláz után kitört az ukrajnai gáz-láz. Az amerikai pionírok és aranyásók kiirtották az indiánokat, az ukrán galiciáner oligarhák a Chevron zsoldjában elkezdték likvidálni és magánhadseregeikkel elűzni „Novo Rosszíja” orosz őslakóit. A repesztéses gázkinyerés ugyanis tönkreteszi a földfelszínt is. A vízszintes fúrásokba beinjektált mérgező vegyszerek elszennyezik a fosszilis vízbázist. Ukrajna nem Alaszka. Itt orosz emberek élnek és gazdálkodnak a földeken. Az ukrán kormány még 2013 őszén jóváhagyta a Chevron Ukraine vállalattal kötendő, a Nyugat-ukrajnai Olesszka palagáz mezőre vonatkozó szerződést. Ukrajnában lesz a következő palagáz forradalom? – tette fel a kérdést az ORIGO 2013. 10. 21-én. 2013. nov. 6-án a palagáz kitermelési koncessziós szerződést Viktor Janukovics ukrán elnök jelenlétében írta alá az ukrán energetikai miniszter és Derek Magness, a Chevron Europe elnöke: mi egy háború egy gázszerződéshez képest! A Nyugat-ukrajnai gázmező után  a Majdan-puccsot követően sorra kerültek a Kelet-ukrán még gazdagabb gázmezők is. Az új hatalom kedves üzenete az volt, hogy aki Kelet-Ukrajnában a gázmezőkön marad, az lágerekbe kerül. (Ukrajna: Hírkacsák hizlalják a háborús hisztériát – BEKIÁLTÁS http://bekialtas.blog.hu) A Majdan-puccs utáni kormány palagáz kitermelési megállapodásának lényege az volt, hogy „a jelenlegi ukrán hatalom vezetői (az aláíráskor még a Majdan élén álló ellenzékiek!) írták alá a Shell és a Chevron vezérkarával a gázszerződést. Az információ lényege, hogy a 2014. január 24-én aláírt megállapodás szerint a palagázban gazdag 5 ukrán megyét átadták 50 évre a két világcégnek. A megállapodást 55 évre titkosították. A mégis nyilvánosságra került dokumentum szerint az átadott terület 7886 km2 (az osztrák megszállás alatt álló Őrvidék területe) Harkov és Donyeck megye szinte egészét érinti, de különösen olyan településeket, mint Szlavjanszk, Krematorszk, Izjum stb. Nem véletlen, hogy a polgárháború ezeken a területeken zajlik. Az ukrán oligarchák célja ezeknek a területeknek a lerombolása, hogy alkalmassá váljanak a palagáz kitermelésére, s a lakosság száműzése, ill. megsemmisítése. (Arra már döntést hoztak, hogy ezen területek megmaradt és a kormány csapatok fogságába került lakosságát lágerekbe internálják).”

Európa palagáz mezői: Ny és K Ukrajna, Románia Fekete tengeri kontinentális talapzata, Erdly

Harkov-, Luhanszk- és Donyeck megye 8 éve tartó kálváriájának igazi oka a gázvagyona, amelyet az amerikaiak által Ukrajna nyakába puccsal hatalomba ültetett terrorista illegitim bábkormányok amerikai kézbe játszottak át és állami terrorizmussal „megtisztítanak az ott élő lakosságtól. Természetesen az elűzése ellen a jórészt orosz őslakosok fellázadtak. Ellenállnak. A nyugati média teljesen elhallgatta eddig az ukrán kormányok népírtását. Ha Ukrajna állam a háború után megmaradna, akkor a Kárpátalján állnak majd bosszút.

Ez is érdekelheti:  Kreml: Ukrajnán múlik a leállított kőolajtranzit ügyének megoldása

 

Jánossy Péter Sámuel Ybl-díjas építészmérnök, műszaki geopolitikai elemző

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Jó, ha nem feledjük! – A Chevron ukrajnai gázmezői miatt gyilkoltak meg 14000 oroszt?

  1. BIZTOS INDIÁNNAK NÉZTÉK ŐKET.CSAK A KONTINENST TÉVESZTRTTÉK EL.HÁT EZ AMERIKA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük