KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jeremy Corbin, a brit Munkáspárt vezetője, nem mond le!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
NIF: A tegnapi londoni nyomtatott újságokban a Brexittel kapcsolatban 5 téma volt.
1. Az első téma a Britanniában kitört idegengyűlölettel  foglalkozott. Ahogy említettük már a lengyelek ellen is elkezdődött az uszítás, de egy német nyugdíjas asszonynak is, angol faluban lakik több mint 40 éve, kutyaszarral megdobálták az ajtaját és régi angol barátai hátat fordítottak neki. Az iskolákban is kitört az angol gyermekek gyűlölködése a színes bőrűek ellen, ami országos szintű jelenséggé vált. Ez olyan megrökönyödést keltett, hogy a tanárok országos egyesülete (NAHT – National Association of Headteachers) a kormányhoz fordult eligazításért. -tudtuk meg Russell Hobby főtitkártól.
A villamoson Manchesterben támadás ért egy feketét, „Menjen haza Afrikába!” -ordította neki 3 fehér arcú brit.

2.  Ezen az idegengyűlöleten kívül a brüsszeli hideg, szemrehányásos fogadtatás volt a másik feldolgozott téma. Az elfordulások, Cameron magára hagyása, -csak Fico mellett kapott helyet a közös fényképeződéskor-, „Te mit keresel még itt! -felkiáltások, vagy „minél hamarabb ki velük”!

Labour Párt aktivistája a Westminster Téren. Most építik fel a standot. Fotó Transyadmin, 2016 június 27, London
Labour Párt aktivistája a Westminster Téren. Most építik fel a standot. Fotó Transyadmin, 2016 június 27, London
3. A harmadik és egyben a legnagyobb téma a párt szakadások voltak, különös tekintettel a Labour pártban beköszöntött rendkívül feszült helyzetre. Kedden a Westminster Téren olyan sok különböző típusú plakát volt, hogy nem tudtam eligazodni mi is történik. Egyik plakáton „Vörösök ki!” a másikon „Corbyn out Migrants in!” vagy Torries out Migrants in! A Torry-k között nagyobb a csend, de kívülről jönnek a támadások Cameron ellen, mert ezek szerint Cameron éveken át biztatta a népet a kilépésre, szidva folytonosan az EU-t. Tehát Cameron a fő hibás a Brexit miatt. Ugyanakkor megy a találgatás, hogy ki fogja követni Cameront a miniszterelnöki székben: Boris Johnson vagy Theresa May?
4. Még egy nagy téma uralja az újságokat, mégpedig a Font gyengülése, a különböző nagy társaságok részvényeinek zuhanása, és az árak emelkedése. Különös figyelmet érdemelt az a jelenség, hogy amikor a Font már 11%-ot gyengült ellepték a piacot a külföldi ingatlan cápák, ami a londoni ingatlan árak mellett hihető is. A legolcsóbb 3 szobás lakás hirdetés, amit láttam 650’000.- Font volt, de 3-4 szobásak inkább 1 millió Fonton felül vannak.
5. Ami nem volt téma, csak éppen az említés erejéig az Nagy Britannia szét szakadása.
A skótok, észak-írek el szakadását nem nagyon merik emlegetni! Csak úgy mellékesen megemlítik.
Gibraltár is rögtön bejelentette a Spanyolországhoz csatlakozást, mert 96% az EU-ban maradásra szavazott.
Az Újságokban arról sem volt szó, hogy az EU-ban radikális reformok kellenének. Sajnos erről egy mukkot sem ejtettek sem Londonban, sem Brüsszelben! A britek akartak „reformokat”, így nevezték őket, de tulajdonképpen csak a brit előnyöket szerették volna biztosítani az EU-n belül. Vagyis teljesen egoista módon álltak hozzá az egészhez!
Jeremy Corbyn hidfo.ru

A brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn bejelentette, hogy nem fog lemondani posztjáról, mert ő a párt demokratikusan választott vezetője.

Ez is érdekelheti:  Financial Times: Magyarország blokkolta az EU-ban a befagyasztott orosz vagyon nyereségének átadását az ukránoknak

A Munkáspárt vezetője kedden közölte, hogy nem fog lemondani, miután az ellene kezdeményezett bizalmatlansági indítványon 172 párttag fejezte ki elégedetlenségét vele szemben, miközben mindössze 40 párttag támogatta.

 

“A párt demokratikusan, több mint 60%-os többséggel választott meg egy újfajta politika képviseletére, és nem fogom őket elárulni azzal, hogy lemondok. A képviselők mai szavazatának nincs legitimitása” – mondta.

Az ő közleményével ellentétben azonban a Munkáspárt kiadott egy másik közleményt is, miszerint a párttagság megvonta bizalmát a pártvezetőtől. Corbynt régóta próbálják elszigeteltségbe kényszeríteni párton belüli riválisai, ezek az ellentétek pedig a kilépési referendum eredménye miatt, a vesztes kampány hatására különösen felerősödtek.

forrás: londoni nyomtatott újságok, mint Evening Standard, Metro, The Wall Street Journal, Sun; (az utolsó kis rész idézet a hidfo.ru-rol)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük