KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jakab Péter beszállt a jelöltállítási játékba

Nincs túl sok olyan budapesti kerület, ahol teljes az ellenzéki egység, és minden baloldali párt egy polgármester mögé áll be. Pestszentlőrinc egyike volt ezen kerületeknek, egészen mostanáig – írja a Magyar Nemzet.

Jakab Péter bukott Jobbik-elnök ugyanis közölte, Ruttensdorfer Béla, a Nép Pártján Budapesti koordinátorát és egyben XVIII. kerületi vezetője új szemléletet nyújt a XVIII. kerületben élőknek.

Jakab ugyan nem mondta ki feketén-fehéren, hogy pártja polgármesterjelöltet állít, de közösségi oldalán közzétett bejegyzése erőteljesen erre utal.

Mint írta, Ruttensdorfer Bélát aggodalommal tölti el Pestszentlőrincen az önkormányzati munka minősége ráadásul a lakosság hiteles képviseletét felváltotta a politikai taktikázás.

– Az összefogást hirdető Szaniszló Sándor az LMP-vel nem akar összefogni, mert nem támogatják Karácsony Gergelyt, a Jobbik azonban már nem zavarja, noha ők még vizsgálóbizottságot is kezdeményeztek a Fidesszel együtt a főpolgármester ellen

 – fogalmazott Jakab, aki szerint a jelenlegi kerületi fejlesztéseket is a Fidesz mellett, a korábbi „összefogás” résztvevői akasztották meg. A párt vezetője szerint a kerületieknek elegük van az állandó politikai csatákból, a Nép Pártján pedig új szemléletet vár el a XVIII. kerületben is.

– Tisztességes, a helyi emberek érdekeit szolgáló képviseletet akarunk, ezért semmilyen környezetszennyező ipari létesítmény létrehozását nem támogatjuk, a kerületi üdvözítő fejlesztések sorsa ne pártérdekek mentén dőljön el – sorolta Jakab, aki jelezte, nem egyezkednek a „Fidesz rezsimmel”, és nem fognak össze olyan politikai résztvevővel aki együttműködik az ”Orbán-rezsimmel”.

Ezen túl zéró toleranciát követelnek a korrupcióval szemben, és csak azokkal fognak össze, amelyek hajlandóak dolgozni is a kerületért. – Javaslom minden politikai résztvevőnek, hogy arra a munkára fókuszáljon, amely az emberek érdekeit képviseli. Csak azt tud hitelesen képviselni, aki meghallgatja azokat, akikért felelősséget vállal, és nem csak akkor, amikor jönnek a választások, hanem folyamatosan.

Noha nem valószínű, hogy a Jobbik korábbi elnöke komoly nyomást tudna gyakorolni az ellenzékre, az állóvizet felkavarhatja. Ugyanis, nem áll túl jól az ellenzék, amelynek pártjai alig öt hónappal az önkormányzati választás előtt még számos fővárosi kerületben és vidéki nagyvárosban, vármegyeszékhelyen nem tudtak megállapodni a közös polgármesterjelölt személyéről.

Magyar NemzetKiemelt képen: Jakab Péter és Ruttensdorfer Béla (Fotó: Facebook)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük