KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Izlandon landolt az USA Végítélet-gépe, a Doomsday

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Világvégét okozó nukleáris csapások elrendelésére képes amerikai „végítélet-repülőgépet” észleltek Európában

Az Egyesült Államok és Oroszország az egyetlen két ország a világon, amely rendelkezik „világvége-gépekkel” – egyfajta légi parancsnoki állással, amelyet nukleáris csapások indítására és egy ellenséges atomtámadás túlélésére terveztek. A félelmetes repülőgépeket a hidegháború idején hozták létre, de új aktualitást nyertek az Ukrajnában zajló NATO-Oroszország proxy konfliktus alatt.

Az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága (EUCOM), az Európában, Törökországban és Oroszországban, illetve annak környékén zajló amerikai katonai műveletekért felelős, stuttgarti székhelyű hadműveleti parancsnokság egy fotót tweetelt az amerikai haditengerészet E-6B Mercury típusú légi parancsnoki és kommunikációs átjátszó repülőgépéről, amely nemrégiben szállt le Izlandon.

„Az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnokságának Egyes Szárnyához rendelt amerikai haditengerészet E-6B Mercury típusú repülőgépe nemrég érkezett Izlandra, miközben az EU Európai Parancsnokság európai illetékességi területén hajt végre műveleteket”

– tweetelte az EUCOM fiókja.

Az USA-n kívül egyedül Oroszország rendelkezik a világon ilyen jellegű (Doomsday Plane) Állománya három Iljusin Il-80-as (NATO azonosító neve „Maxdome”), az 1980-as években épített légi irányító és ellenőrző repülőgépből áll.

Az USA korábban már állomásoztatta világvége-repülőgépét Európában. Tavaly márciusban egy E4-B Nightwatchot a kaliforniai Edwards légibázisról  hoztak át az Egyesült Királyságba annak a repülőgépflottának a részeként, amely elkísérte Biden elnököt a rendkívüli NATO-csúcstalálkozóra és az európai tisztviselőkkel folytatott megbeszélésekre.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: