KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így alázzák meg az ukránok a kárpátaljai magyarokat

Elítélte az ukrajnai kisebbségek jogfosztását és elnyomását Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Telegram-csatornáján, valamint részleteket osztott meg egy dokumentummal kapcsolatban, amely részletesen tárgyalja a kárpátaljai magyarok és a muszlim tatárok helyzetét, erről ír az Izvesztija beszámolója alapján az Origo.

A kijevi rezsim nemcsak Ukrajna zsidó lakosságát nyomja el, és totális russzofóbiát vall, hanem elnyomja a kárpátaljai magyarokat, cigányokat, tatárokat és más nemzeti kisebbségeket is. Erről posztolt az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova a Telegram-csatornáján, írta meg az Izvesztija.

A kijevi rezsim egy neonáci rosszindulatú daganat Kelet-Európa testén. Fáklyás felvonulásokat rendeznek, elnyomják a zsidó lakosságot, és természetesen teljes russzofóbiát vallanak.

– mondta Zaharova.

Elmondása szerint új dokumentumok jelentek meg a nyilvánosság előtt, amelyek a muszlim tatárok ukrajnai elnyomásáról tanúskodnak. A Külügyminisztérium képviselője kifejtette, hogy Aydinlik újságírói hozzáférhettek Dmitrij Dosenko, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) állambiztonsági főosztályának 3. szektorának helyettes vezetője, a herson régióbeli levelezéséhez, amely gyűlölködő hangnemről tanúskodik, elsősorban az ország tatár lakosságával kapcsolatban.

A kijevi rezsim továbbra is egy etnikai államot próbál felépíteni, függetlenül attól, hogy kik lesznek az elnyomás tárgya: oroszok, kárpátaljai magyarok, zsidók, cigányok vagy tatárok

 – tette hozzá Zaharova.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter februárban arról beszélt, hogy Kijev elnyomja az ukrajnai magyar közösséget, és süket Budapest kérésére a helyzet orvoslásával kapcsolatban. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt mondta, hogy Budapest addig nem ratifikálja Ukrajna uniós tagságát, amíg Kijev nem rendezi a magyar nemzeti kisebbségek elnyomásának kérdését.

Ukrajnában a törvényhozás 2022. december 13-án második olvasatban elfogadta a nemzeti kisebbségekről szóló törvénytervezetet. A dokumentummal kapcsolatban Magyarország mellett Románia is kifejezte elégedetlenségét, mivel magyarok mellett románok is jelentős számban élnek az országban.

 

Kiemelt kép: Fotó: Global Look Press/imagebroker.com/dreamtours

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük