KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Igazi politikai thriller bontakozik ki Ukrajnában

Ukrajnában egyre nagyobb belpolitikai vihar kerekedik, amely körül igazi politikai thriller bontakozik ki. Volodimir Zelenszkij, aki nemrég még széles körű támogatottságot élvezett, mára nehéz helyzetbe került.

A nyugati sajtó egyre aktívabban bírálja Kijevet és az ukrán elnököt és közben a washingtoni támogatás csökkenéséről számol be. Zelenszkij egyes elemzők szerint akár Kerenszkij sorsára is juthat – jelentette ki Vaszilij Dandykin, a tartalékosok első rangú kapitánya a Moszkovszkij Komszomolecnek.

 

Miért lehet Zelenszkij a „következő Kerenszkij”?

A katonai szakértő szerint az ukrajnai politikai változások forgatókönyve gyorsan és váratlan fordulhatot vehet.

„A frontjuk összeomolhat a belső problémák, a gazdasági nehézségek és a pénzhiány miatt. És természetesen, mint mindig, most is Moszkva lesz a hibás”

– osztja meg gondolatait Dandykin.

A szakértő szerint maga Zelenszkij most különösen kiszolgáltatott helyzetben van. Dandykin szerint az ukrán elnök már eljátszotta a rábízott szerepet, méghozzá „nem éppen kifogástalanul”.

„Az ellentámadás kudarcot vallott, a mozgósítás sikere is kérdéses. Ma már nem az ő portréi díszítik a nyugati magazinok címlapjait. A brit repülőből Zelenszkij átült az ukránba”

– kommentálta a szakértő.

Ami Zelenszkij jövőjét illeti, Dandykin kiábrándító véget feltételez. Legjobb esetben megismétli Alekszandr Kerenszkij, az 1917-es ideiglenes kormányfő sorsát, aki egy évvel később külföldre menekült. Élete utolsó éveit New Yorkban töltötte, és 90 éves korában hunyt el.

A legrosszabb esetben Zelenszkijt „likvidálhatják”, mert „túl sokat tud”.

Zelenszkij sorsa: ki válthatja az ukrán vezetőt?

Dandykin szerint az elnök helyét például Zaluzsnij vagy akár a politikai színtérre visszatért Porosenko is elfoglalhatja. Porosenko mosanában egyre aktívabb a nyilvánosság előtt.

„Zelenszkij érzi ezt, és ez idegessé teszi. Jövőre érdekes események várhatnak ránk”

– figyelmeztet Dandykin.

Szerinte az AFU, amely nehézségekkel néz szembe a fronton, fokozhatja a terrorista tevékenységet. A kialakult helyzetet a Nagy Honvédő Háború idején, a Bandera-gerillák viselkedéséhez hasonlította.

Ez is érdekelheti:  Spanyolország győzött: negyedszer Európa-bajnok a sárga-piros válogatott (videó)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij / Fotó: kp.ru

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Igazi politikai thriller bontakozik ki Ukrajnában

  1. Fölösleges bármit is írni , mert amúgy úgy hárítanak , hogy már írtad egyszer , mire jó ez ?? kérdem átmentek libsiknek ?? ? miért nem szólnak alkkor ??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük