Hitler támogatásához hasonlította Zelenszkij nyugati támogatását az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A náci Németországnak Oroszország ellen nyújtott támogatásához hasonlította a kijevi rezsimnek nyújtott nyugati támogatást az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

A Független Államok Közösségének (CIS) Moszkvában megtartott biztonsági tanácskozásán Nyikolaj Patrusev csütörtökön kijelentette: Az angolszászok a 2014. évi kijevi államcsíny megszervezésével és Ukrajna Oroszország ellen fordításával nemcsak nyomásgyakorlás céljából akartak hídfőállást kiépíteni, hanem az orosz etnikum felszámolásáért és az ország feldarabolásáért is. A neonáci erőkre építve vonták Ukrajnát nyugati befolyás alá. Washington és London, valamint az amerikai és a brit vállalatok a II. világháborút megelőző időszakhoz hasonlóan viselkedtek: figyelmen kívül hagyták Hitler harcias terveit, sőt elnézték azokat, abban a reményben, hogy Moszkva ellen irányíthatják a náci agressziót, amely végül több tízmillió ember életébe került. Az ukrán embert ma eszközként használják fel Oroszország ellen. Ukrajna a szélsőjobboldal világközpontjává vált, Oroszország pedig a kijevi bábrezsim ellen harcol.

Patrusev közölte: Kijev, nyugati részvétellel piszkos bomba előállításán dolgozik. A helyzet katasztrofálissá válhat, ha nem állítják meg.

Az orosz biztonsági vezető emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok továbbra is az egyetlen olyan ország a világon, amely nukleáris fegyvert vetett be békés célpontok ellen. Atombombát dobott Hirosimára és Nagaszakira 1945. augusztus 6-án és 9-én. Nem azzal a céllal, hogy megsemmisítse a militarista Japánt, hanem a világ megfélemlítéséért és azért, hogy megmutassa, ki az úr a háznál.

Felismerve, hogy az Oroszország-ellen irányuló szankció-politika kudarcot vallott, a Nyugat nukleáris síkra akarja terelni a kérdést, s azzal próbálkozik, hogy úgy tüntesse fel Oroszországot, mintha atomhoz akarna nyúlni. Moszkva figyelmezteti a világot, hogy az orosz államnak nem áll szándékában atomfegyvert bevetni, és semmi köze sincs ahhoz a politikához, amely nukleáris erő felhasználásával gondol felülkerekedni saját gondjain.

Patrusev elmondta még, az ukrán hadsereg folytatja a zaporozsjei atomerőmű bombázását. A támadásoknak a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) delegációjának ottani látogatása sem vetett véget.

A brit és az amerikai titkos szolgálat nemzetközi terrorista szervezetek tagjait toborozza, hogy harcoljanak a kijevi rezsimért.

A tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatban a Békekör tudósítója arról is beszámolt, hogy Oroszország hiába sürgette ENSZ vizsgálóbizottság felállítását az Ukrajnában üzemeltetett amerikai biológiai laboratóriumokban folytatott fegyverkutatás ügyében, a Biztonsági Tanács nyugati tagjai szerdán leszavazták, és az állandó tagok közül csak Kína szavazott mellette. A BT nem állandó tíz tagja tartózkodott a szavazástól.

Moszkva, 2022. november 3. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör 

A kiemelt képen jobbra Adolf Hitler, a náci Németország vezetője és Neville Chamberlain brit miniszterelnök fog kezet 1938. szeptember 23-án Godesbergben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük