KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hitler beszédeit játszották be az osztrák vonaton

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az osztrák vasút egyik személyszállító szerelvényén botrányos hangbejátszást hallhattak az utazók. Az incidens vasárnap történt, amikor a Bregenzből Bécsbe közlekedő járat hangszóróiból „Hitler-beszédek” hangzottak el a Bregenzből Bécsbe tartó járat hangszóróiból.

Az esetről készült felvételeket David Stogmuller zöldpárti képviselő osztotta meg a Twitteren, aki „történetesen éppen” a vonaton tartózkodott. Az üzenetek kezdetben „teljesen értelmetlenek”, sőt „viccesek” voltak, majd hirtelen átváltottak egy Hitler beszédre. A képviselő által megosztott videón a „Sieg Heil” tisztelgés jól hallható a háttérben.

„Először teljesen értelmetlen dolgok, sőt vicces dolgok voltak hallhatóak, majd hirtelen egy Hitler-beszéd és üdvrivalgások. Eléggé felkavaró volt. A vonatkísérő nem tudta, mit tegyen” – írta Stogmuller.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (OBB) elismerte az ügyet, és kijelentette, hogy tudott a „zavaró esetről”, ugyanakkor „egyértelműen elhatárolódott” az üzenetek tartalmától. Az üzemeltető megígérte, hogy a lehető leghamarabb kideríti a „technikai hiba” okát.

Az OBB hétfőn frissített tájékoztatást adott, amely szerint „jelenleg feltételezhetjük, hogy a bejelentéseket a vonaton utazó személyek a belső hangrendszeren keresztül játszották be”. A vállalat közölte, hogy jelentette az esetet a rendőrségnek, és a két gyanúsítottat a vonaton készült biztonsági felvételek alapján megtalálták.

A meg nem nevezett gyanúsítottakat, Hitler-beszédek terjesztésével vádolták meg – jelentette később az APA osztrák hírügynökség. Az még egyelőre nem világos, hogy a gyanúsítottakat őrizetbe vették-e. Ausztriában egyébként tilos a náci propaganda terjesztése, és bűncselekménynek is számít.

A múlt héten már két hasonló incidensről is beszámoltak az országban, amikor a vonatokon rendhagyó hangüzeneteket játszottak le. A jelentések szerint ugyanazok a személyek álltak az hangbejátszások mögött.

Ez is érdekelheti:  Irán megfenyegette az Egyesült Államokat

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: FÁJL FOTÓ Az Osztrák Szövetségi Vasutak (OBB) vonata / Getty Images / PA / Matthias Balk

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük