Hidvéghi Balázs kioktatta demokráciából a magyarokkal és a lengyelekkel packázó Jourovát (Videó!) 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Bizottság hamarosan újabb jogállamisági jelentést tesz közzé, immáron a harmadikat, amelyben ajánlásokat is megfogalmaz az uniós tagállamoknak az igazságügy, a korrupció elleni küzdelem, a médiaszabadság, valamint a fékek és ellensúlyok rendszerére vonatkozóan – jelentette ki Věra Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos szerdán, Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője elmondta, hogy a magyarok elutasítják a brüsszeli elit arrogáns ideológiai kioktatását, és jelezte a Soros-hálózat bábjaként funkcionáló Jourovának, hogy itt az ideje, hogy végre békén hagyják Magyarországot és Lengyelországot.

Jourová a Magyarországgal, illetve Lengyelországgal szemben zajló, hetes cikkely szerinti jogállamisági eljárások állását tárgyaló vitában felhívta a figyelmet: a tagállami kormányokat tömörítő uniós Tanács május 30-án ismét magyar jogállamisági meghallgatást tart, továbbá a bizottság kedden bejelentette, hogy aktiválja a – szintén a jogállamisággal összefüggő – úgynevezett feltételességi mechanizmust Magyarországgal szemben. Kijelentette: a bizottság osztozik az EP aggályaiban a magyar jogállamiságot illetően, és sajnálatát fejezte ki, amiért a Tanács még nem tett pozitív előrelépést a 7. cikkelyes eljárással kapcsolatban.

A LENGYEL JOGÁLLAMISÁGÉRT IS AGGÓDOTT

Lengyelországgal kapcsolatban kifejtette: a jogállamiság helyzete az országban továbbra is aggasztó. A legfőbb okot az aggodalomra az adja, hogy a lengyel alkotmánybíróság ítéletei megkérdőjelezték az uniós jogrendet. Hozzátette azonban, hogy pozitív elmozdulást lát a lengyel hatóságok részéről a bíróságokra vonatkozó fegyelmi kamara ügyében.

A MAGYAROK VISSZAUTASÍTJÁK A BRÜSSZELI ELIT TÚLKAPÁSAIT

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője angol nyelvű felszólalásában elmondta: vasárnap a Fidesz-kormány akkora győzelmet aratott a parlamenti választásokon, amelyhez hasonlóra nem volt példa az utóbbi harminc évben Közép-Európában.

A választási eredmények nemcsak a magyar ellenzék látványos kudarcát mutatják, hanem azt is, hogy a magyar emberek határozottan és egyértelműen elutasították a brüsszeli elit és az EP számos képviselőjének politikai beavatkozásra tett kísérleteit

– hangsúlyozta. Mint mondta, az EP most egyértelmű választás előtt áll: vagy tiszteletben tartja az emberek akaratát és új együttműködési fejezetet nyit Magyarországgal, vagy folytatja a Magyarország elleni „rosszindulatú ideológiai dzsihádot”.

Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy az EP az utóbbit választja, ez is azt mutatja, hogy nem tiszteli a demokrácia egyik legfontosabb elvét, a vox populit, azaz a nép szavát

–hangsúlyozta Hidvéghi, aki hozzátette: a magyarok elutasítják az Önök arrogáns ideológiai kioktatását.

Európa szörnyű háborúval néz szembe, menekültek milliói érkeznek az EU-ba, gazdasági válság fenyeget. Józanságra és egységre van szükségünk. Itt az ideje, hogy békén hagyják Magyarországot és Lengyelországot

– hívta fel a figyelmet Hidvéghi Balázs.

CSEH KATALIN ISMÉT HAZÁNK MEGREGULÁZÁSÁÉRT EMELT SZÓT

Cseh Katalin, a Momentum uniós parlamenti képviselője felszólalásában elmondta, hogy a Fidesz vasárnapi választási győzelme után ismét aggódni kell amiatt, ki lesz a kormány következő célpontja.

A kormány eltiporta a független médiát, megbélyegezte a civil szervezeteket, megnyirbálta az önkormányzatok finanszírozásait, és az LMBTI-közösséget is megtámadta más kisebbségekkel együtt. A választási győzelmük után a helyzet súlyosbodni fog Magyarországon

– jelentette ki. A momentumos politikus véleménye szerint „aggasztó”, hogy az uniós intézmények a 7-es cikk szerinti eljárás megkezdése után két és fél évvel sem tettek előrelépést, és a brüsszeli bizottság is egy évig visszatartotta a kondicionalitási mechanizmus alkalmazását.

Forrás: Mandiber, MTI, Facebook; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük