KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hétfőn oda csapott az orosz hadsereg, ahol nagyon fáj az ukránoknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev közelében lévő rádióelektronikai felderítő és különleges műveleti központ megsemmisítéséről számolt be az orosz hadsereg.

Csapást mért az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők rádióelektronikai felderítő központjára a Kijev megyei Brovari közelében, valamint a Zapad különleges műveleti központra Hmelnyickij városnál – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.

A tábornok az elmúlt egy napban elszenvedett ukrán veszteségeket hatszáznál több halottban és sebesültben adta meg. Közlése szerint a legtöbb, 250-et meghaladó számú katona a Donyeck körzetében folytatott harcokban vesztette életét. Konasenkov a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és katonai objektumok közé sorolt egyebek között egy Buk-M1-es légvédelmi rendszert, három harckocsit és két hadianyagraktárt.

A RIA hírügynökség hétfő este azt jelentette, hogy a Wagner katonai magánvállalat rohamalakulatai elfoglalták Artemivszk (Bahmut) város Sztupki nevű negyedét, és behatoltak Illinivka negyedbe is. Jan Gagin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió vezetőjének katonapolitikai tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek kijelentette, hogy az orosz erők elvágták az Artemivszkben lévő ukrán csoportosulás minden utánpótlási útvonalát.

Artemivszket végleg bekerítettük, erőink teljes ellenőrzésük alá vonták a városba vezető utakat. Az ukrán fegyveres erők helyőrségének lőszerellátása megszakadt, a rotáció és az emberutánpótlás leállt”

– mondta, hozzátéve, hogy a bahmuti katlan hamarosan bezárul.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta bázisául szolgáló Szevasztopolban őrizetbe vett két helyi lakost, akit az ukrán szakszolgálatok célvezetőnek szerveztek be. A 43 és a 28 éves gyanúsított ellen idegen állammal való együttműködés és hazaárulás címen indult eljárás. A két vádpont alapján összesen 28 évi szabadságvesztésre ítélhetik őket. Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok.

(MTI, Mandiner) 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: