KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hegedűs Lóránt válaszlevele Szentesi Zöldi Lászlónak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Szentesi Zöldi László

Szentesi Zöldi László még január elején intézett a Demokrata hasábjain nyílt levelet Hegedűs Lórántnéhoz, a Jobbik országgyűlési képviselőjéhez, mely itt olvasható. Bár a levél közvetlenül nem a Hazatérés Temploma lelkészének, Hegedűs Lórántnak szólt, azonban érintettként ő válaszol az újságírónak, szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében.

Nyílt levél Szentesi Zöldi Lászlónak

„Hányszor támadt tenfiad / Szép hazám, kebledre, / S lettél magzatod miatt / Magzatod hamvvedre!”  (Kölcsey Ferenc: Himnusz, a magyar nép zivataros századaiból)

Kedves László!

Tudom, nem tőlem vártad a választ, hanem az Általad – több évtized távolából – nyílt levélben megszólított feleségemtől, s így már ez a puszta tény is csalódást jelenthet Számodra. Tekintettel azonban arra, hogy én voltam a szentesi református templomban – felkérésedre – annak idején az eskető lelkipásztorod, szükségét érzem annak, hogy személyes érintettség okán válaszoljak Neked. (Valóban feleségem vitt Pestről autóval az esküvődre, Téged akkor látott először és utoljára.)

Szeretném előrebocsájtani, megütközéssel szembesültem azokkal a híradásokkal, amelyek azt a benyomást keltették, hogy egy társadalmilag káros törvény elleni közfelháborodás kifejezésén túlmenően alapvető társadalomszemlélet szerinti közösséget is vállal egymással a nemzeti és a balliberális ellenzék. Különösen is megdöbbentőnek és érthetetlennek tartom a Gyurcsány-kormányzat nemzet- és társadalomellenes bűneit mentegető nyilatkozatokat, legalább annyira, mint a felelősségre vonás és elszámoltatás hiányát Gyurcsány Ferenccel és tettestársaival szemben, amelynek következményeként lehetnek jelen ma is közéletünkben.

Hitem szerint a nemzeti ellenzék küldetése, hogy megtagadjon minden közösséget az 1956-os magyar Forradalom és Szabadságharc ötvenéves évfordulóját vérbe fojtó szemkilövetőkkel, a hazánktól jogellenesen elcsatolt nemzetrészeink magyar állampolgárságának megadása ellen kampányolókkal, az eredeti tőkefelhalmozás rablóprivatizációjának levezénylőivel és haszonélvezőivel, a magyar munkavállalókat megnyomorító IMF-paktum megkötőivel és végrehajtóival.

Emellett tovább kell küzdeni a nemzeti szuverenitás területén nemcsak a Kalergi-Soros, de szükség szerint a Peresz-Netanjahu terv hazánkban történő megvalósítása ellen is, továbbá a társadalmi igazságosság területén mind a hazánkat gyarmatosítani akaró globalista cégbirodalmak, mind honi vámszedőik, a korrupt oligarchák hűbéri rendszere ellen. Ebben a küzdelemben úgy kormánypárti, mint ellenzéki beállítottságú honfitársaink kiállására nélkülözhetetlenül szükség van, hogy Magyarország olyan demokrácia legyen, ahol az egész nemzetnek felelős kormányzat és az egész nemzetnek felelős ellenzék segíti a magyarságot a társadalmi közakaratképzésben. Hiszen nem a szűklátókörű Orbán-utálat, hanem a legszélesebb horizontú hazaszeretet lehet az egyetlen győztes társadalmi szolidaritásra ösztönző indulat.

Ez is érdekelheti:  Mély megvetéssel fogadta Macront Meloni

Büszke vagyok arra, hogy feleségem – politikai kalandorok lejárató szándékú állításaival ellentétben – évek óta állhatatosan küzd azért, hogy ördögi álalternatívákkal szemben valódi politikai és társadalmi alternatíva képződjék a magyar közélet ellenzéki térfelén, mely képes lesz újra a „se nem jobb, se nem bal, keresztyén és magyar” alapvetést képviselve támogatni a kormányzatot abban, ami a nemzetnek használ, s ellenezni azt, ami a nemzet érdekei ellen hat.

Legvégül pedig Édesapámról annyit: tévedsz László. Nem Neki voltak nagy tévedései, hanem az első Orbán kormánynak Vele szemben: evangéliumian ihletett, főpásztori intéseit kicsinyes sértődöttséggel elutasítva, püspöki tisztéből és közegyházi pozícióiból – hatalmi visszaélésekkel – eltávolították. Ezt jóvátenni emberi erővel immár lehetetlen. Hivatalos rehabilitálása – halála után 6 évvel – elengedhetetlenül szükséges lenne, de ez aligha valósulhat meg egy olyan volt csúcsminiszter leendő püspöksége alatt, aki elsőrendű felelőse volt a kormányzat eme rövidzárlatos, számos múltbeli kommunista ügynöki tevékenységet – az egyházi személyek Édesapám által egyházkormányzóként egyedül szorgalmazott átvilágításának elutasításával – igazoló egyházpolitikájának.

            A Mammon, a pénzhatalom istenének kiszolgálásával szemben vezessen Mindnyájunkat az Isten dicsőségére a földi haza védelmében, a mennyei haza üdvének megnyeréséért végzett szolgálat!

Kelt Budapesten, 2019. január 22-én, a Himnusz születése évfordulóján.

Atyafiságos üdvözlettel:                      

Hegedűs Loránt
a Hazatérés Temploma lelkésze  

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

17 thoughts on “Hegedűs Lóránt válaszlevele Szentesi Zöldi Lászlónak

 1. Két nagyon-nagyon értelmes MAGYAR EMBER levél/penge váltása. A baj csak az, hogy Hegedűs úr válasza nem arra válaszol, amit Szentesi úr kérdez. Viszont ha én lennék a címzett, senkinek még férjnek sem engedném, hogy helyettem válaszoljon. Az az én kötelességem lenne.

 2. Most olvastam el Elie Wiesel mondókáját.Ilyen antiszemita megnyilvánulást mint az övé,régen olvastam,hallottam.

 3. Volt idő, amikor Hegedűs Lóránt kiállása és véleménye mértékadó volt számomra! Azt tudom, két igazság nincsen! Miről beszél a lelkész, ahogy a Jobbik is? Mert én csak azt látom, hogy hol összeállnak, hol meg szabadkoznak Fletóéket illetően!

 4. Mindenki a saját tettéért felelős…és „Vétkesek közt cinkos aki néma” Van akitől ez különösen elvárható akkor, amikor az Isten, Haza Család eszméjét követi, A fogadatlan prókátorok az előbb megnevezett személyt nem mentesíthetik fel ez alól.

 5. Köszönöm, hogy László megfogalmazta azt, ami sokunkban kérdés volt. A válaszról csak az Jézusom figyelmeztetés jut eszembe, hogy legyen a ti igenetek igen, és a ti nemetek nem, ami ezen túl megy, az az ördögtől van.

 6. Nagyon haragszom Hegedűs L”úrra”,mert eladta a lelkét pénzért ilyen durva kérges lelkű, pénzéhes” emberek ” között csak az tud megmaradni és jól érezni magát ,aki ugyanolyan tulajdonságokkal bír mint ezek a kívül belül rothadt jellemű „Lyobbikosok”..Nahát egy az egyben ilyen a lelkész és kedves felesége is!Előttem van egy kép a lelkészről a 9o-es évekből ,Hősök tere ,talán márc.15.ifjabb Hegedűs a pulpituson szónokolt…”akasztófát és kötelet ígért a fideszeseknek , ha/ a MIÉP?/ megnyeri a választást !Édesapja ezt fejcsóválva helytelenítette!Ez az ember azóta is vasárnaponként fel áll a szószékre bűnbánatról és bocsánatról prédikál…értik már , ha ezt megmerte tenni,azóta mi minden tapadhat kezéhez…a pénz ,ami elvette az eszüket és a gyűlölet ,már látszik az arcukon ..különösen amikor végig viharzanak az országon és gyalázzák azokat ,akik nem fújnak egy követ velük!

 7. Nekem ez sértődött magyarázkodásnak tűnt! A feleség meg ezek szerint ott van jó helyen,ahol van! Sajnálatos!Eleve ,aki nem veszi tudomásul,hogy mi zajlik a pártjában,már annak is örülni kell,hogy legalább nem bohóckodik fehęr sapkában,sálban a”művésznőkkel”!

 8. a ti beszédetek legyen IGEN – IGEN vagy NEM-NEM mert az Isten a langyosát kiköpi. Horváth Csaba már dörzsöli tenyeerét,tudja hogy a Jobbikkal összeállva több szavazatot ér majd el a választásokon. de kikkből most aJOBBIK? csalódottg yűlölködő emberekből,?? nem az ISTEN HAZA CSALÁD fontos számukra, mint korábban volt?

  1. egy példázat az Új szövetségből :ne szórjátok gyöngyeiteket disznók elé és ne menjetek együtt a disznókkal mert felfalnak vagy disznókká lesztek.ha kell pontosítom,de most csak arra akarok példálózni, hogy el lkell dönteni : mi az egyház -idvesség háza, üdv- ház ügye és mi a politikai tülekedésnek a kimenetele, célja és mire lehet és kell IGENT mondani vagy NEM-et

 9. Kedves hozzászólók!

  Nincsenek manapság szentek.
  Mindenki mondja a magáét, a maga igazságát, vagy a „tanult igazságát”

  És az mi?

  Az, az, amit a korlátozott elme szűrőkkel teli útján befogadni képes. Ez különösen igaz a hitekre.

  A hitek nagyon ragaszkodnak a hiteket kimondók személyiségéhez.

  Az egyén/ember arra az egóra tapasztja figyelmét, amelyet a korszellem számára elő ír.

  Az mi?

  A korszellem az, amit neked megmondanak, mi a realitás, mi legyen az életed alapja, milyen legyen az életutad, mily módon neveld gyermeked, mikor és mi lesz a kötelező dolgod …
  A korszellem sosem követi az abszolut igazságot.

  Az abszólut igazság sajnos még nem az emberiség elméljét gyarapitja, nem is tudná befogadni.

  Az abszolut igazság „embert” nem érinthet.
  Ennek elérésérét harcba kellene szállnunk magunk ellen.

  Végig kell mennünk azon az ösvényen, mely labirintus formában követi az igazság elérésének reményét.

  A sövény eléri testünket, megkarcol…megérint, raktározzuk emlékét, töröljük, hozzánk ér, törljük egy darabkáját, ……látjuk, de nem fogjuk.

  …….
  A sövény kiszárad, nem öntözi senki…

  Atilla

 10. K.

  Miért kell a pártokat, az egyházat gondolataink közé szőni?

  Miért?

  A pártok klikkek, nem az ország, a nemzet érdekeit képviselik.

  Az egyházak klikkek, nem az ország, a hivők érdekeit képviselik.

  Valamennyi „”””hatalom,”párt””,egyház””, ideológiailag az embereken túli társadalmat képvieli.
  Ezekben a rendszerekben az ember, mint „védett” faj kiszolgáltatott teremtmény.

  Atilla

 11. Dehogynem érted Atilla!
  ” 2000 éves összefogás eredménye az egyház és a hatalom részéről, hogy az Emberből rabszolgát csináljon. Oszd meg és uralkodj!
  Azt hiszitek,hogy szabadok vagytok,pedig csak a ruháitokat váltogathatjátok egyik életből a másikba,és legfeljebb a vágyaitokat cserélhetitek.
  Ha úgy érzed,hogy ellehetetlenít az a hatalom,vagy az közösség amiben élsz,vonulj vissza a négy fal közé.
  Az állam ha szól,hazug nyelvén szól,bármit mond hazudik,s amilye van lopta azt.
  Ha majd nem kell az embereknek bohóc ruhában járniuk,hogy lássák rajtuk,hogy szent emberek.
  Az ember már minden állat erényeit elragadta,mert minden élőlény közül, az ő sorsa volt a legkegyetlenebb.
  Az emberi élet egyetlen értelme és célja, az Igazság keresése,az érte való szakadatlan küzdelem. Minden más csupán időpocsékolás és csak a hitványak érvelése.
  Egy a vége az eszesnek,a bolondnak, a szegénynek és a gazdagnak is. Egyik nemzet jön a másik után. Ez is hiába valóság.”
  A fentieket szemelött tartva nem a válaszokat kapod meg,hanem egy idő után elfogynak a kérdések.
  Tisztelettel és alázattal. (T.F)

  1. Kedves Ferenc!

   Az, az érzésem, hogy nagyon-nagyon értjük egymást.

   Tisztelettel köszönöm, hogy amit én nem tudtam megfogalmazni, azt Te megtetted.

   Csak egy kérdésem lenne: merre keressük az igazságot, bennünk, a világban, vagy e kettő ugyanaz?

   A gondolataidért fogadd mély Tiszteletemet!

   Atilla

 12. Kedves Atilla!
  Köszönöm a válaszod, és azt is , hogy Érted! Hasonló a hasolóhoz. (a fenti írás, idézetek ,amit már az elöttük járó Bölcsek tökéletesen láttak és megfogalmaztak) Ma már minden kivan találva,csak másképpen van tálalva. „mert a hatalom csak úgy tudja fenntartani azt a hamis látszatot,hogy szükség van rá,ha folyamatosan rettegésben tart.” Neki nem gondolkodókra van szüksége,aki bátran vállalja döntéseit,cselekedetei következményeit,aki beleakar szólni a vele kapcsolatos mindennapi történések döntéshozatalába. Nem, a hatalomnak engedelmes,de tudatlan tömegekre van szüksége,aki hasznot termel, fogyaszt,és a saját szája íze szerint terelni tud akár a halálba is. Erről szóltak a háborúk! Érzelmileg,anyagilag befolyásolható,manipulálható legyen az ember. De Te,a világban élj,de ne a világnak! Benned is ott van egy bölcs,(mint a legtöbb emberben) aki több ezer, vagy száz ezer életet megélt már,(akár „itt, vagy az univerzumban bárhol) aki rendelkezik a „mindentudással.” Ami tudást felszínre lehet hozni.”aki keres,talál.” („nincs tanulás,csak visszaemlékezés.” Platón) Pusztán csendben kell maradni,és befelé figyelni,és hallgatni a megérzésekre. Ott minden kérdésre őszinte választ kap az Ember. Egy kérdést tegyél fel Magadnak mindíg, bármiről is legyen szó. „szükségem van nekem erre?” A választ megfogod kapni. Ne azokra figyelj akik tévedhetetlennek hitt szaktekintélyek könyveit bemagolták,mert a tudás azé volt aki azt azt leírta. A tiéd akkor lesz,ha megtapasztalod ami abban írva van. De az akkor már BÖLCSESSÉG lesz!
  A világot soha nem a tömegek vitték előre. A kevesek. A tömeg csak fogyaszt és foglalja a helyet a kevesek elöl. De a tömeg a mindenben mindenkori elsőket,a tömegből kilógókat keresztre feszíti,aztán imádja majd. A tömeg mindig követi a csorda szellemet. Ha mindenki arra megy,akkor ő is. Abban a hamis tudatban,hogy jó az irány,biztonságot ad,és ha összeérnek még egy kis meleget is ad. Te menj a másik irányba ! Nem baj ha kinevetnek,ha megvetnek,gúnyolnak. Legyél biztos benne ,hogy jó az irány. „az Út a Te utad, a Teremtő mérte Rád,Neked csak járnod kell rajta.”
  Üdvözlettel, T.F.

 13. Csak ,hogy értsék a MAGYAR SZÓT a politikai pockok és a talpnyalóik is !
  Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak. (Petőfi Sándor verse)

 14. Weöres Sándor- Majomország (Latinovits Zoltán)
  De nagyon aktuálisak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük