KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Határtalan román pofátlanság és zseniális magyar miniszterelnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi, tusványosi beszéde elején felolvasta azt a hivatalos, a román külügy által jegyzett iratot, melyet eljuttatva hozzá arra figyelmezették, hogy miről beszélhet és miről nem. Tegyük hozzá, hogy a román arroganciának és pofátlanságnak a történelem során eddig sem volt határa, most azonban, hogy megerősítve érzik magukat a románok a demokrata amerikai kormánnyal a hátuk mögött, azt messzemenően kiszolgálva és a NATO haderőket minden kitételtől eltekintve befogadva, úgy gondolták számukra ezt is szabad.

A magyar miniszterelnök zseniálisan válaszolta meg a románok elvárásait, melytől persze kiakadtak, mint a sezlonyrugó.

Pontokba szedve szabták meg a magyar miniszterelnöknek, miről beszélhet és miről nem. Mi most ebből csupán egyet emelünk ki, amire Orbán Viktor válasza annyira szellemes és igaz volt, hogy a jelenlévő közönség is hosszú tapssal jutalmazta.

Mint ahogy a miniszterelnök fogalmazott,

a román külügy segítségemre sietett és küldött nekem egy demarchot, amiben megírták nekem, hogy miről nem szabad beszélni, miről beszélhetek, de hogyan, és mit kell mellőznöm. Ez egy hivatalos állami irat. Ismertetem [taps, nevetés]. Azt tanácsolják, hogy ne beszéljünk arról, ami román érzékenységet sérthet. Majd ezeket fölsorolják. […] Azt írják, hogy ne beszéljünk nem létező romániai közigazgatási területi egységekről. Elgondolkoztam, hogy mire gondolhatnak. Azt hiszem, hogy Erdélyre és Székelyföldre, de mi sohasem állítottuk, hogy ezek román területi egységek lennének.

Természetesen a hallgatóság soraiból Orbán Viktor ezen mondatát óriási  tapsvihar követte.

Ami pedig a román államelnököt illeti, a magyar miniszterelnök megjegyezte, hogy már többször is meginvitálták Magyarországra, eddig még nem jött, azonban ha eljön, akkor

nem fogjuk neki megszabni, hogy miről és mit mondhat

– mondta a miniszterelnök.

Ezek után beszélhetnénk a romániai szólás- és véleménynyilvánítási szabadság kérdéséről, de minek, hiszen az a hivatalos irat, melyet Orbán Viktor szellemesen értékelt, mindent elmond a románok hozzáállásáról ebben a kérdésben is.

Ennyit  a romániai demokráciáról és a román diplomácia részéről az Európai Unió ülepének a tisztogatásáról.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Orbán Viktor miniszterelnök teljes beszéde ide kattintva megtekinthető:

A világ erőegyensúlya elmozdult – Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde (2023. július 22. + videó)

3 thoughts on “Határtalan román pofátlanság és zseniális magyar miniszterelnök

  1. Tagadhatatlanul Zseniális ahogy irányitja a közpénz ezer ezer ezer és ezer milliárdokat számára elsiboló strómanjai seregét!

    1. Esetleg valami bizonyíték erről? Vagy csak egy buborékban élsz, amire ott nincs szükség.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: