KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Harkov körzetébe helyezték át az „Akhmat” különleges erőket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Akhmat különleges alakulatot átcsoportosították az észak-kaukázusi katonai erők övezetének legfontosabb harkovi irányába – közölte az egység parancsnoka, a védelmi minisztérium katonai és politikai munkáért felelős főigazgatóságának helyettes vezetője, Apty Alaudinov – amiről a RIA számolt be.

„Az Akhmat Szpetsnaz egy olyan egység, amely az első napoktól kezdve az első vonalban helyezkedik el. Soha nem voltunk a második lépcsőben. Soha nem álltunk senki mögött. És ebben az esetben természetesen nagyon kellemes és hízelgő, hogy erre a területre helyeztek át minket, ami ma a legfontosabb”

– mondta újságíróknak Alaudinov.

Alaudinov megjegyezte, hogy a harcosok már megkezdték feladataik teljesítését.

„Elvileg már alkalmazkodtunk. A fő feladat itt az, hogy kivonuljunk arról a területről, ahol voltunk, vagyis az egységek átcsoportosítása és az új a pozíciók felvétele. Már kiépítettük a kommunikációs hálózatot is, minden készen van, sőt egységeink már támadásokat hajtanak végre. Elfoglaltuk azokat a területeket, amelyeket fedeznünk kellett, hogy az ellenség ott ne tudjon ügyködni, vagyis ne végezzen ott szabotázs- és terrorista tevékenységet”

– tette hozzá az Akhmat parancsnoka.

A védelmi minisztérium közlése szerint az „északi” csapategység továbbra is mélyen az ellenség védelmébe hatol Harkovi területen. A hét folyamán öt AFU-dandár és két terepvédelmi dandárt győzte le, és 20 ellentámadást vert vissza. Az ukrán hadsereg mintegy 1740 katonát, három harckocsit, kilenc harcjárművet, 28 járművet, nyolc Grad és Vampire MLRS-t és 29 tábori tüzérségi löveget veszített ezen a területen.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A lengyel elnök Oroszország etnikai alapú feldarabolására szólított fel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük