KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Háborúellenes aktivisták csaptak össze a rendőrséggel a G7-ek hirosimai csúcstalálkozója előtt

Háborúellenes tüntetők százai vonultak fel Hirosimában, hogy tiltakozzanak a G7-ek tanácskozása ellen, elítélve az imperializmust, az ukrajnai háborút és a nukleáris háború veszélyét.

Anti-militarista aktivisták összecsaptak a rendőrséggel Hirosimában május 18-án a G7-ek csúcstalálkozója előtt, tiltakozva az imperializmus, az ukrajnai konfliktus és az atomháború veszélye ellen. A város ad otthont május 19. és 21. között a G7 vezetőinek 49. csúcstalálkozójának, amelyen az Egyesült Államok, Japán, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország és Kanada vesz részt.

A csúcstalálkozón részt vesznek az Európai Unió képviselői és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is. A vezetők megvitatják az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust, valamint a Kínával való kapcsolatokat, ahol május 18-a óta csúcstalálkozót tartanak a közép-ázsiai országokkal.

Rishi Sunak brit miniszterelnök máris újabb szankciókat sürgetett Oroszország ellen. Az új csomag az orosz gyémántkereskedelem (2021-ben 3,7 milliárd euróra becsülték) és az ország bányászatának más szegmensei, köztük a réz, az alumínium és a nikkel elleni embargót is tartalmazni fogja. Ezekkel az intézkedésekkel a G7 vezetői azt remélik, hogy ezzel korlátozni tudják az Oroszországnak történő katonai szállítást, és bezárhatják a szankciók kijátszásának kiskapuit.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük