KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gondolatok a népszavazás után: Egyformák a pártok?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az a politikai cirkusz, amit az alaptörvény módosítás ügyében rendeztek a pártok, el kell gondolkoztasson bennünket, civileket!

A civilizációnak nevezett gondolkodásmód, a demokráciaként eladott médiamanipulációs választási rend, s a bankárkaszti pénzpórázra fűzött pártpolitikusok vitték félre a népuralmi rendszert, amelyet sokkal inkább kellene „közbizalmi politeiának” nevezni, mint elfajzott demokráciának. A nép ugyanis soha nem uralkodott még az európai történelemben, csak a szkíták korában. Ám ott a szabad harcosok mellérendelésben éltek és nem voltak alattvalók soha, csak a katonai fegyelem követelte meg a parancsvégrehajtást. Viszont az soha nem lehetett embertelen, vagy ésszerűtlen. Az elmúlt századokban azonban halmozódtak a társadalmi és természeti problémák az egyre gátlástalanabb emberi tevékenység és az aranyborjú imádat gonoszsága miatt.

Ideje már, hogy a világ népeinek mintát mutatva, a békés életet, önvédelmünket és az önellátást-önigazgatást megvalósítsuk.

Mert a profitmaximalizálás világában minden értéket figyelmen kívül hagyva, minden emberi érzést és hitet sárba taposva, nem lehet nyugalmas jövőt teremteni, nem lehet a fenntartható fejlődést – pontosabban a fenntartható visszavonulást – visszaterelni egy normális mederbe, ahol az ember számít és nem a profit. Ahol a gátlástalan haszonszerzés, és az értéket előállítók folyamatos kirablása és erőszakos sakkban tartása: már nem divat többé!

Itthon a nemzeti valódi ügyét, sikerült teljesen eltakarni a párt, tehát részérdekek mentén cselekedve, és nyilatkozva. Ezzel járatják le hazánkat az egoista pártpolitikusok a nagyvilágban. . Ha jól megnézzük: a nép ismét csak „biodíszletként” szerepelt – azaz szavazott – az elfajzott demokrácia, pontosabban a „pártokrácia” érdekében. A pénzvezérelt média pedig jó előre megfogalmazta a tuttit: Győzzön az erősebb kutya, hiszen ez kell a tömegeknek…! Pedig most végre az igazat kellett volna minden pártnak és vezéreiknek kimondania! Erre azonban nem volt kapható egyik pártvezető sem. Orbán és Vona is nagyon készült a győzelemre, de erre a relatíve alacsony részvételre bizony nem számíthattak, s a további nemzetszalámizási technikák szerintem, ebből eredhetnek.

Vonát azzal vádolják, hogy idegen érdekek szolgálatába állt.(?) Az egyetlen valóban ellenzéki milliárdos (Simicska?), régen sokat találkozgatott Orbán Viktorral, sőt jó barátok is voltak. Akkor még nem volt bűnöző a mai média szerint, csak mostanában? Érdekes megközelítés ez, hiszen a kormánypártok részéről sincs „komoly szakpolitika”, hacsak a letelepedési kötvényeket nem számítjuk pénzügyi szakpolitikának. A milliárdos szerencsére nem akar elindulni balra, helyette „teljesen jobbra hajt”. Ám így nem tudja majd az álmait megvalósítani, hiszen nem lesz képes megbuktatni Viktort, mert az Ő médiahatalma kevés hozzá. Ő sem ismerhette még fel, hogy nincs jobb és bal, hanem egységes nemzet van, amit csak a pártok szalámiznak szét? Neki most nem a teljes ellenzéket, hanem egy valóban nemzeti erőt kellene találnia a választásokig. S azt kellene támogatnia, ha valóban magyar.

Az alvilág beépült a párt, vagy részpolitikába már a szocialista korszakban is, de a szocialistának nevezett egoista érdekcsoport egyre gyengébben muzsikál. Nyerhettek volna később, ha képesek szerényen kivárni a sort, s ha a retorikában és a cselekedetekben elhatárolódnak az összes, közvagyont kirabló társaiktól. Ám azt nehezen tennék meg, mert nincs köztük olyan, aki valamennyire ne sározódott volna be. Így láthatóan óriási az összefonódás, hisz a politikai váltógazdálkodás elveit a pénzhatalom teremtette meg. Azt hiszem senki sem számolt eléggé a pártvezetők egoizmusával. Sem az egyik, sem a másik oldalon. Sőt a szocialisták ambícióival, a liberálisok butaságával.

Orbán viszont nyolc évet várt türelmesen a hatalomra, tehát képes volt kivárni a sorát. „A hatalom demoralizál, s ezért ellenőrzésre szorul” – írta Bibó a „fideszesek” egykori szakkollégiumának névadója: igen helyesen. Kár, hogy a Fidesz vezérkar erre már nem akar, vagy nem tud már emlékezni. Pedig a közhatalom profi gyakorlásához a kudarc megtapasztalása is szükséges. Ugyanis éppen a kudarc mutatja meg a szükséges intellektust, az alázatot, a rátermettséget, sőt még a karizmát is, ha van olyan. A közhatalom „magánosításához” azonban csak gátlástalan elszántság szükséges. Ám a pártpolitikusokból a felsorolt pozitívumok szinte teljesen hiányoznak. A ‘pártpolitika’ – akármit is nevezünk annak – nem érvekről, tényekről, erényekről, morálról szóló küzdelem, hanem kőkemény médiaháború. Ebből pedig csak akkor tudunk kilépni, ha egy újabb erkölcsi forradalom zajlik le az országban. Ha megalakul egy olyan erőközpont, amely nem párt – azaz nem a részérdekeket akarja képviselni, hanem a népképviselőket szeretné végre ellenőrizni. Hogy a fékek ellensúlyok rendszere valósággá váljon, hogy az osztott és ellenőrzött hatalomgyakorlás – pontosabban a joguralom visszatérhessen hazánkba..

Egy alulról szerveződő: Nemzetépítő Népmozgalomravan tehát szüksége a hazának! S új közbizalomra, hogy a demokráciaként eladott médiamanipulációs választási rend konjunktúra lovagjai, a pártpolitikusok, letűnjenek végre a nemzetpolitika színpadáról!

Dr. Bene Gábor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

5 thoughts on “Gondolatok a népszavazás után: Egyformák a pártok?

 1. róka fogta csuka – csuka fogta róka, ez van, az egyik zsaroló zsarolta a másik zsarolót oda és vissza, ezért nem lett semmi a 2/3 törvényből. Az ‘idegen népesség’ meghatározás meg nekem nem nagyon kerek, mert sunyi és csűrcsavari megfogalmazás.
  Azt gondolom, hogy ahol egynél több ember van ott mindig lesz politikai huzavona, ez az emberi természetből fakad. A hatalom meg erősen megrontó hatással bír, legyen bárki is az élen.

 2. Minden tiszteletem a szerzőé!
  Ezt ugyanakkor nem Bibó mondja, csak lefordítja nekünk Szent Ágoston államelméletének tézisét: „A hatalom demoralizál, s ezért ellenőrzésre szorul”

 3. Nagyon alapos, átgondolt tanulmány. Rá mutat, egyszerűen,érthetően, világosan a túlpolitizált, agymosott társadalmunk passzivitásának okaira . Most már csak azt kell kitalálni, miképpen tudjuk agymosottalanitani társadalmunk nagyobb meghatározó részét, ill. tudtukra hozni a T.Dr.Bene Gábor gondolatait…

 4. A tanulmány szerzőének dicséretére: lám, nem szükölködünk a Nemzetünk az Országunk sorsához nem közömbös kiváló elméjű személyekben, akik akarnak is, és igyekeznek is cselekedni. Alakuló félben van egy Nemzetépitő Népmozgalom, és ezen belűl egy „agytröszt” amely hivatott elősegiteni egy mély átfogó államigazgatási reformok megvalósitását.

 5. „Gondolatok a népszavazás után: Egyformák a pártok?”
  Kétségtelenül egyformák – mindegyik zsidó párt.
  H.B.
  „Kardom meg fog jelenni az égben és le fog jönni Edomba, hogy megbuktassa azt az elátkozott fajt”
  „Mert eljött az Úr bosszújának napja, és a Cion problémája megoldásának az éve” Ézsaiás, 34. fejezet, 5, 8 , Moffat A.V.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük