KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gaudi:”Írjuk felül ezt a mérgező status quo-t!”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2017. június 4-én Budapesten a Kossuth téren a II. Trianon menet résztvevői közfelkiáltással elfogadták és petíciónak nyilvánították a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd , a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www,njsz.hu) ügyvezetője által írt és Nyers Csaba által jegyzett, dr. Trócsányi László  igazságügyi miniszterhez címzett levelet, amely  trianoni és párizsi békediktátumok érvényteleníttetését eredményező eljárások megindítását, a határok újrarendezésének felvetését, az önrendelkezés kikényszerítését és jóvátétel kiharcolását célozza, ennek érdekében pedig egy szakértői testület 30 napon belüli  felállítását szorgalmazza.

A II. Trianon menet résztvevőinek egy csoportja a Kossuth téren.

 

A felvételen a II. Trianon menet alkalmával dr. Gaudi-Nagy Tamás által elmondott beszéd és annak keretében a petíció ismertetése látható. (Technikai okok miatt a petíció első részének ismertetése nem szerepel a felvételen.)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NTTtRljaVrY]

97 évvel a trianoni diktátum után egyértelmű,hogy a marhanyáj módjára megkérdezés nélkül, az önrendelkezési jog megcsúfolásával elcsatolt 3,5 milliós magyarság és utódainak végső felszámolására törekednek a területrablók. Soha nem nyugszunk bele és soha nem adjuk fel a magyar igazságért folytatott küzdelmet!

„Az elszakított sorban élő magyar közösségek egyéni és közösségi jogai jelentős korlátozást szenvednek, különösen önrendelkezési joguk gyakorlása ütközik akadályba, létszámuk folyamatosan csökken, a beolvasztás progjamjai rendszereken átívelően kíméletlenül működnek, ezért nemzeti létkérdés, hogy más szintre lépjen végre a nemzet egységesülését szolgáló politika. Az ún. „kisebbségi” jogok sem érvényesülnek, de ezek pedig ma már amúgy is alkalmatlanok az elcsatolt, őshonos közösségként, sok helyen tömbben élő nemzetrészeink megmentésére. Nemhogy a társnemzeti státus, vagy a területi autonómia, de még az anyanyelv korlátozásmentes használata és az egyenjogú létezés modellje sem működik a magyarok lakta elcsatolt területeken.” – áll többek között a petícióban.

A mostani petíció előzménye a 2016. november 30-án az I. Trianon menet résztvevői által elfogadott, néhai dr. Grespik László ügyvéd által írt, Nyers Csaba által jegyzett, miniszterelnökhöz címzett petíció. Az erre érkezett kabinetirodai válasz nem zárkózott el a témától, a trianoni diktátumot a XX. század legnagyobb magyar tragédiájának nevezte, elégedetlenséget fejezett ki az elcsatolt területen élő magyarok jogfosztottsága miatt és a diktátumok érvénytelenségével kapcsolatos felvetésekkel való foglalkozásra az igazságügyi minisztert jelölte ki.

A II. Trianon menet résztvevői a Battyány örökmécsestől a Szabadság tér érintésével a Kossuth térre vonultak a Szent Korona Országának történelmi címereivel és zászlóival. Nyers Csaba szervező rámutatott, hogy Trianon nem örök, a diktátumon változtatni kell és lehet. Dr. Drábik János a Trianon Társaság elnöke bejelentette, hogy idén október 15-től a Magyarok Világszövetségével közösen aláírásgyűjtést kezdenek a békediktátumok érvénytelenítése érdekében történő kormányzati fellépés érdekében.  A rendezvényen felszólalt még Simó József, Majoros Árpád és Sinkovits-Vitay András.

Kérünk minden jóérzésű embert a felvétel és a petíció terjesztésére!  Méltó, érdemi és cselekvésben is testet öltő választ várunk!

Nem! Nem! Soha!

Honfitársi üdvözlettel: dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő www.gaudinagytamas.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

7 thoughts on “Gaudi:”Írjuk felül ezt a mérgező status quo-t!”

 1. de jó lett volna ez még a 2004-5 -ös években !!!
  illetve közvetlen az EU-s adhézió elott …

 2. Szerbia most szedegeti össze a különböző nemzetiségű, remek ügyvédeket, hogy beperelje a NATO-t a ’90-es évekbeli bombatámadásokért, amik szörnyű pusztítást végeztek. Remek ötlet, át kellene venni a trianoni diktátum felülvizsgálatáért, csatlakoztatva őket a magyar kezdeményezőkhöz.

  1. ez az !!!
   viszont a szerbek sokkal hazaszeretobbek, mint mi. Azok még
   életüket is adták (persze inkább az ellenségeikét) ezért. Ma
   mi a békét, ennek csendjét kedveljük, amely a temeto hangja

   egy kis anekdótát, kedves Anna; a 90-es évek közepén (inkább
   94 elején) egy horvát származású kollégámat (Zelimir Gabelica) megkérdeztem ; „mond meg, hogy megéri nektek legyilkoltatnotok
   a függetlenségeteként ?” (azt hittem én vagyok az ‘okosabb’). Erre
   o egyszeruen ; „ha az felünk életét kell azért adja, még akkor is
   megéri !” (persze o ott élt Belgiumban) …

   amikor az egész világ (hatalmas hányada) elítélte a szerb etnika
   tisztogatásokat, az ezeket támogató belso háborúkat …, a
   szerbiai magyar közösségnek kutya-kötelezettsége lett volna
   savát hallatni ebben. Na ha ezt megtette volna (rengeteg magyar
   vért okozhatott volna ez persze), akkor Mo-nak (a csonka) lehetosége
   lett volna szint vallania szintén úgy hogy az is elítéli ezeket … és
   akkor nagy valószínuséggel a gyilkos kezeket nem csak délrol
   állította volna le a nemzetközi hatalom, hanem északról is. Akkor
   lehet, ma már a ma Vojvodinának nevezett terület külön
   élhetne Szerbiától …

   Te is no, talán anya vagy, tudod, hogy egy gyerek világra hozása
   (utána is persze) fájdalmas, nehézséges … áldozattal jár. Senki,
   sehol sem adott ingyért ilyent …
   szeretettel, L

   1. De azért a lelőhetetlennek, sérthetetlennek vélt amcsi lopakodót mégis egy délvidéki magyar lőtte le!!! Másfelől: Damjanichot, akit itt hősként tisztelnek, odaát árulónak tartanak. Ám volt egy mondása, miszerint a szerbeknek az írmagját is ki kellene irtani. Üdv. 🙂

 3. ”Írjuk felül ezt a mérgező status quo-t!” – hát írjuk Gaudi úr!
  H.B.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: