KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Migránslázadás: Több pénz gyűlt össze Franciaországban a rendőrnek, mint a lelőtt fiatalnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy crowdfunding-kampány az áldozat családjának adományozott összeg négyszeresét, több mint 1,4 millió eurót gyűjtött össze annak a francia rendőrnek a családja számára, aki halálos lövést adott a tinédzser Nahel M.-re, ami Franciaország-szerte tüntetések sorozatát váltotta.

A Nahel M. nevű tinédzserre halálos lövést leadó francia rendőr családjának adománygyűjtő kampánya több mint 1,4 millió eurót gyűjtött össze, jelentősen meghaladva az áldozat családja által kapott adományokat. Ez a pénzügyi támogatásban mutatkozó különbség a francia társadalom különböző rétegeiben felháborodást váltott ki.

A crowdfunding kezdeményezést a GoFundMe oldalon Jean Messiha, a francia szélsőjobboldali média prominens alakja és Eric Zemmour 2022-es elnökjelöltségének támogatója vezette. A kampány eddig több mint 72 000 magánadományt gyűjtött össze.

Baloldali politikusok szégyenteljesnek minősítették az adománygyűjtést, míg jobboldali csoportok azzal érveltek, hogy az a rendőrséget támogatja, amely Franciaország alacsony jövedelmű külvárosaiban gyakran ki van téve erőszaknak. Ez a vitatott kérdés aláhúzza a francia társadalmat átható mély megosztottságot.

Jean Messiha a Twitteren megvédte tettét, kijelentve, hogy a rendőrt igazságtalanul vették célba, és hogy az adománygyűjtés azt szimbolizálja, hogy Franciaország elutasítja az ilyen „árulást”. A lövöldözésben részt vevő rendőrt emberöléssel vádolták meg, és jelenleg őrizetben van.

Olivier Faure, a Szocialista Párt vezetője felszólította a GoFundMe-t a kampány megszüntetésére, azzal érvelve, hogy a meglévő társadalmi szakadékokat súlyosbítja azzal, hogy egy emberölés miatt nyomozás alatt álló rendőrt támogat. Közben a Nahel családjának szánt adományok 352 000 eurónál tartanak.

SilvioD

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: