Francia vélemény: Zelenszkij egy maffiózó

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Florian Philippot ismert francia politikus maffiózónak nevezte Volodimir Zelenkij ukrán elnököt, miután az ukrán elnök 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól.

Zelenszkij tehát feldühítette Philippot francia sztárpolitikust, amikor 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól.

” Ursula Von der Leyen és Németország azt akarja, hogy az EU fizessen, tehát nagyrészt Franciaország! Elég volt, meddig fogjuk még tönkretenni magunkat egy háborút akaró maffia rezsimért?!

– írta a Twitteren.

Florian Philippot sokáig Marine Le Pen alelnöke volt, később összevesztek és saját pártot alapított. Azóta is az egyik legtöbbet médiában szereplő francia politikus. Philippot mind az ukrán államot, mind vezetőjét a maffiához hasonlította.

Az ukrán elnök október közepén beszélt a Világbank és Nemzetközi Valutaalap konferenciáján, ahol azt mondta, hogy Kijevnek 38 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy ne legyen hiány a költségvetésben.Ehhez képest az IMF havi 3-4 milliárd dollárra becsülte a finanszírozást.

Az Európai bizottság közölte, hogy közel 20 milliárd eurót különítettek a kijevi hatóságoknak, amiben nincsenek benne a különböző katonai szállítmányok.

origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük