2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fordult a kocka az Ítélőtáblán, de még nincs vége: a magyargyalázásért a másodfok szerint mégsem kell felelni!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2019. májusban precedensértékű elsőfokú ítélettel állapította meg a Fővárosi Törvényszék (dr. Bene Lajos bíró), hogy Tóta W. Árpád publicista a HVG online kiadásában tavaly novemberben közölt, sokak felháborodását kiváltó botrányos cikke megsértette a magyar nemzet és ezáltal a nemzethez tartozó felperesek emberi méltóságát. Emiatt 400 ezer forint sérelemdíj, valamint közel 200 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a HVG kiadóját.

Október 4-én a HVG Kiadó Zrt. alperes fellebbezésének eleget téve a Fővárosi Ítélőtábla dr. Kisbán Tamás bíró által vezetett tanácsa (további tagjai: dr. Kovaliczky Ágota és Vojnitsné dr. Kisfaludy Atala Katalin) döntött az ügyben másodfokon: megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és elutasította a két felperes (dr. Dégi Zoltán és Rácz Szabó László) kollektív személyiségi peres keresetét és közel 200 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte őket. A felpereseket a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd képviseli, aki fellebbezési ellenkérelmében hiába hivatkozott arra, hogy a sérelmezett fordulatok nyilvánvalóan gyalázkodóak, becsmérlők, azok magyar nemzet egészére vonatkoznak, alkalmazásuk pedig önkényes, semmiféle logikai szabálynak nem felel meg, amit a felperesek a magyar nemzet tagjaiként nem köteles tűrni.

Kövessy Róbert ítélethirdetésről készített videós tudósításában a felperesek, jogi képviselőjük és Budaházy Edda is nyilatkoznak.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=F005zkssqYw]

A jogerős ítélet szerint mégsem sérti a magyar nemzeti közösség méltóságát az, ha „büdös magyar migráns”, illetve „magyar bandita” jelzővel illetik a honfoglaló magyarokat. (A Tóta W. cikk szövegkörnyezete a Pilhál Tamás- pestisracok.hu írásában itt olvasható, de itt található Tóta W. néhány korábbi magyarellenes megnyilatkozása.).

Az ítélőtábla egy liberális német joggyakorlatra, az átsugárzási elvre hivatkozva azt mondta ki az indokolásában, hogy a sértő jelzők nem érintik a magyar nemzeti közösséget. Ezzel az Ítélőtábla önkényesen átlépett az Alaptörvény IX. cikk (5) bekezdése és a Ptk. 2:54. § (5) bekezdése által minden nemzet, így a magyar nemzet méltóságát védő, vélemény-nyilvánítás szabadságát jogszerűen korlátozó rendelkezéseken és idegen állam egyébként is aggályos joggyakorlatával próbálta legalizálni a magyarellenes gyűlöletkeltést.

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai konferencia az illegitim Zelenszkij-rezsim mosdatásáról szól majd

A dr. Kisbán Tamás bíró által vezetett tanács szerint ugyanis a „büdös magyar migráns” és a „magyar bandita” kifejezések „nem sugároznak át a közösségre, nem az egész közösség ellen irányulnak, „csupán” a publicisztika eszközeivel támasztják alá a mondanivalót.

Önmagáért beszél, hogy ezt az „átsugárzási” teóriát a liberális jogi szakirodalom használja, és a német joggyakorlatból emelték át, de önkényesen és alaptalanul, mivel a hazai jogszabályok ezt nem ismerik. A teória szerint ugyanis: az alanyi jog sérelme csak akkor következhet be, ha az adott közösséghez tartozás olyan szorosan kötődik az egyén önazonosságához és integritásához, hogy a közösséget ért sérelem „átsugárzik” a közösség tagjaira is. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, a sértő magatartásnak mindenképpen a személyiség lényegi vonására kell irányulnia és az érintett közösségnek kellően körülhatárolható közösségnek kell lennie. A sérelmezett cikknél az Ítélőtábla szerint ez az átsugárzás nem következett be.

Ez a következtetés azért is téves, mert az alperes jogi képviselője, dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd is elismerte a cikkíró általa használt kifejezések sértő jellegét és azt, hogy a magyarságra vonatkoznak, de azok szerinte a vélemény-nyilvánítási szabadság körébe tartoznak és e körben az Európai Emberi Jogi Egyezményre és az Emberi Jogok Európai Bíróság gyakorlatára hivatkozott.
A felperesi képviselet ugyanakkor rámutatott: már az Európai Emberi Jogi Bíróság gyakorlata sem oltalmazza azokat a közléseket, amelyek célja önmagában a másik bántása, megalázása vagy a közügyekkel össze nem függő, öncélú támadása, megsértése (pl. Skalka kontra Lengyelország).

Kérdés: ugyanilyen ítélet született volna, ha a magyar helyett más nemzetet sértegetett volna példának okáért egy patrióta szerző ? Értelemszerűen könnyen belátható az alperes védekezésének kettős mércés jellege és alaptalansága annak fényében, hogy ha bármely más nép tekintetében a sérelmezettel egyező vagy azokhoz hasonló kitétel kerülne alkalmazásra. Például, ha a „büdös zsidó migráns” vagy „zsidó banditák” sértő fordulatot alkalmazná egy cikkíró a zsidóságnak a XIX. századi Magyar Királyság területére történő áramlásával kapcsolatos és a magyar-zsidó együttélés történetét érintő írásban. A HVG és Tóta W. nyilvánvalóan felháborodva és elborzadva lépne fel az említett vállalhatatlan szófordulatok zsidóság tekintetében történő alkalmazása ellen, míg a magyar nemzet méltóságának megsértését nem tekinti jogellenesnek, sőt ennek szellemében fejtik ki tevékenységüket.

Ez is érdekelheti:  Fico sorsával zsarolta a grúz miniszterelnököt az EU Bizottságának megbízottja

A felperesek és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat nem adják fel: a Kúriához fordulnak felülvizsgálati kérelemmel, céljuk, hogy a magyar nemzetre is alkalmazzák a kollektív személyiségi védelmet.

A HVG kiadójának és minden balliberális sajtóterméknek, közszereplőnek, de legfőképp a hazai bíróságoknak tudomásul kellene vennie, hogy a közösségi személyiségi védelem kiterjed a magyar nemzethez tartozók méltóságának védelmére is, bár ezt a kettős mércés liberális megközelítés – amely a jogegyenlőségre ugyan előszeretettel hivatkozik – a gyakorlatban nem fogadja el. Ezt viszont a hazafias közösség és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat nem fogadja el.

kiadta: Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) nevében dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető, kelt: Budapest, 2019. október 5.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Fordult a kocka az Ítélőtáblán, de még nincs vége: a magyargyalázásért a másodfok szerint mégsem kell felelni!

 1. ” Senki sem remémytelenebbül rabszolga,mint aki tévesen azt hiszi,hogy szabad.”
  Ha az állam ,benne az összes hivatalával nem az adott Népet ,annak megelégedettségét szolgálja,akkor nem a Népet kell lecserélni.
  Ebben a formában,a mai felállás szerint ez a fertő szemétre való!

  ” az a hatalom,melyet többek kárára gyakorolnak, nem tarható fenn sokáig.”

  Mikor jut el az „irástudók” gyenge elméjéig,hogy az ország zsidó gyarmat !
  Vezető pozíciókban judeofilok,zsidócsahosok ülnek ! Ezek kenyéradó gazdáik parancsait teljesítik. Teljesen felesleges az időt,energiát ilyen, és hasonló ügyekben pazarolni.
  A szavak idelye már amúgy is régen lejárt ! Asszisztálni a kommédiához meg ostobaság , ahogy kegyelmet kérni azoktól,akik a halálunkat akarják!

  „Lázadás ! Ez a rabszolga előkelősége !
  Tanuljatok meg hát nevetni,a tudás folytogat. „

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük