KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Folytatódik J. K. Rowling vesszőfutása – nem kímélik a Harry Potter-sorozat írónőjét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A transzneműséget támogató mozgalommal kapcsolatos „szuper gyűlöletkeltő” nézetei miatt a seattle-i Popkultúra Múzeum minden hivatkozást eltávolított kiállításáról a Harry Potter-sorozat írónőjére, J. K. Rowlingra. A magát egyébként liberálisnak valló írónőt évek óta támadja a baloldal, mert kifejezte kétségeit a transzgender mozgalommal kapcsolatban.

A Harry Potter-sorozat hajdan ünnepelt írónője 2020 nyarán került az indulatok kereszttüzébe, amikor úgy fogalmazott, hogy a transznemű ideológia az általunk ismert nőiség eltörlését jelenti. Akkor és azóta is azzal támadják, hogy megtagadta a könyveiben képviselt értékeket, az írónő viszont ezzel nem ért egyet. Szerinte hű maradt az elveihez, és hangsúlyozta, hogy nem magukkal a transznemű emberekkel van problémája, de ahogy egy idén márciusi podcast adásban fogalmazott,

az én álláspontom az, hogy ez az aktivistamozgalom abban a formában, ahogyan jelenleg megjelenik, pontosan azt visszhangozza, amitől a Harry Potterben óva intettem.

Chris Moore, a Popkultúra Múzeum kiállítási projektvezetője, aki maga is transznemű, a döntésről szóló írásában egyenesen a dementorokhoz hasonlítja Rowlingot, írja a Bretibart.

J. K. Rowlingot és munkásságát nem először próbálják eltörölni. Nemrég a brit könyvtárak olyan útmutatást kaptak, amely, bár konkrétan nem nevezi meg Rowlingot, arra szólít fel, hogy a transzkritikus szerzők művei ne legyenek szem előtt az intézményekben. Még felháborítóbb lépéssel állt elő egy torontói könyvesbolt:

újrakötötték és a szerző nevének feltüntetése nélkül kezdték árulni a Harry Potter példányait, hogy a woke-ideológiára érzékeny vásárlóiknak is megfeleljen.

Breirbart; Magyar Nemzet

Kiemelt kép: J. K. Rowling angol író, forgatókönyvíró (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: