KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy nemzetét szerető hölgy nyílt levele Magyarország Kormányához

Figyelem! – Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csóti György korábbi országgyűlési képviselő egy felhívással fordult a magyarsághoz, melyben arra kéri honfitársainkat, hogy miután a magyar kormány mozgástere az orosz-ukrán háború miatt elég korlátozott, a civil társadalom is segítsen lehetőségei szerint kárpátaljai honfitársaink védelmében.

Lejjebb olvasható Csóti György ebben a témában írott felhívása.

Kérjük mindazokat, akik csatlakoznak a felhíváshoz, azok egy válaszlevélben fejezzék ki egyetértésüket, támogatásukat, és azt a kezdeményező, Csóti György e-mail címére küldjék el, abban nevüket, foglalkozásukat megadva.

Fontos! A támogatói e-maileket vasárnap estig várják a kezdeményezők!

Az alábbi e-mail címre kell küldeni a támogatói e-mailt:  csoti.kikelet@gmail.com 

Például ezzel a szöveggel:

Tisztelt Csóti György!
Egyetértek, aláírom.
Név, foglalkozás

Csóti György levele:

Kedves Barátaim, külhoni honfitársaink sorsáért aggódó Ismerőseim!
Nyilván mindenki érzi, tudja, hogy ami a kárpátaljai magyarokkal történik, az már tűrhetetlen, azt meg kell állítani.
A magyar kormány mozgástere az orosz-ukrán háború miatt elég korlátozott, szükség van a civil társadalom fellépésére is.
E gondolat körből kiindulva Varga István barátommal nyílt levéllel fordulunk az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmét kérve.
Akciónk annyiban nem esélytelen, hogy a levél időben eljut a megfelelő helyekre. Tehát a figyelemfelhívás nemzetközi szinten megtörténik. A célba vett fórumok pontos és élő címeit diplomáciai segítséggel ismerjük, tehát felhívásunk nem fog elkallódni. Ezen kívül fontos körülmény, hogy az Emberi Jogi Tanács négyszer ülésezik egy évben, és márciusban foglalkoznak kisebbségi kérdésekkel.
Tisztelettel kérünk Mindenkit, aki egyetért a levélben foglaltakkal, írja alá szimbolikusan, ami alatt a következő értendő. Válaszlevélben közli egyetértését, és megadja a neve alá írandó foglalkozást, beosztást vagy munkahelyet. Mindezt legkésőbb vasárnap estig kérjük elküldeni.
Hozzájárul a sikerhez, ha ez a felhívás „továbbítás” funkcióval eljut más nemzetben gondolkodó személyekhez is. Ezt külön megköszönjük.
Tisztelettel, előre is köszönettel, honfitársi szeretettel:
Csóti György
nemzetpolitikai tanácsadó

Nyílt levél az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához
a kárpátaljai magyarok ügyében

Másolatot kap az ENSZ Kisebbségi Fóruma és az ENSZ kisebbségi különmegbízottja

 

Alulírott magyar értelmiségiek, közéleti szereplők és egyszerű polgárok, tiszteletteljes kéréssel fordulunk az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához, vessen be minden rendelkezésére álló eszközt az Ukrajnában kisebbségi sorsban élő őshonos nemzeti közösségek védelmében, állítsa meg a kárpátaljai magyarok ellen hosszú évek óta folyó kíméletlen és sokrétű hadjáratot, mely már kezdi kimeríteni a vértelen népírtás fogalmát. Az anyanyelv használati jog megtagadása, a nemzeti önazonosság nyílt megvallásának tiltása, a koholt vádak alapján történő bírósági eljárások, nyílt fizikai erőszak, a mindennapi életben tapasztalt sorozatos diszkrimináció kivándorlásra vagy asszimilációra kényszeríti az őshonos nemzeti kisebbségeket. A magyar kormány korábban a diplomáciai eszköztár teljességét latba vetette, de az orosz agresszió kezdete óta visszafogja magát, ami vérszemet ad az ukrán soviniszta erőknek.

Az emberi jogok magukba foglalják az őshonos nemzeti közösségek kollektív jogait. E jogok biztosítása, ha kell nemzetközi ráhatással, lehetővé tenné a több, mint ezer éve Kárpátalján élő magyar embereknek, hogy szülőföldjükön magyarként teljes életet éljenek, és így hasznos polgárai legyenek Ukrajnának. Ez egyrészt alanyi jogon jár nekik, mert lakóhelyükön őseik építettek falvakat, városokat, kulturális intézményeket, és vérükkel védték szülőföldjüket az idegen betolakodókkal szemben. Másrészt a nemzetközi jog is biztosítaná nekik a nemzeti identitásuk megtartásához való jogokat, de Kijev nem tartja be az általa korábban aláírt nemzetközi szerződések vonatkozó paragrafusait.

Nyomatékosan kérjük az Emberi Jogi Tanácsot, vessenek latba minden lehetséges eszközt az Ukrajnában élő 150.000 magyar megmentése érdekében.

Budapest, 2023. január 24.

Kérésünk teljesítésében bízva, tisztelettel:

 

  Csóti György                            Dr. Varga István
nemzetpolitikai                         szakértő ügyvéd

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: