KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico bejelentette: megvétózza Ukrajna NATO-tagságát

Robert Fico szlovák kormányfő az Infovojna internetes rádiónak adott interjújában kijelentette, hogy amíg ő vezeti Szlovákiát, Pozsony biztosan nem támogatja Ukrajna NATO-csatlakozását, szerinte ugyanis egy ilyen lépés a harmadik világháború kezdetét jelentené – számol be a Ripost.

Nem fogunk egyetérteni Ukrajna NATO-tagságával, mert az a harmadik világháború kezdete lenne. Amíg lehetőségem van befolyásolni a szlovák politikai színteret, élni fogok a vétójoggal egy ilyen döntés ellen”

– jelentette ki Fico, aki hozzátette, hogy szerinte Ukrajna nem képes legyőzni Oroszországot a harcmezőn, ezért mielőbbi békekötésre lenne szükség.

Szlovákia elvben nem ellenzi Ukrajna uniós tagságát – mondta Fico, de megjegyezte, hogy ez egy olyan folyamat, amely évekig fog tartani, mivel Kijevnek a Brüsszel által támasztott meglehetősen szigorú előírásoknak kell megfelelnie. A kormányfő továbbá azt is elmondta, hogy a szomszédos Csehországgal ellentétben Szlovákiának nem áll szándékában lefoglalni az orosz kormány tulajdonában lévő ingatlanokat.

A szlovák kormányfő emellett kijelentette, hogy az Moszkva ellen bevezetett uniós szankciók nem működnek, és gazdaságilag Oroszország többet profitál belőlük, mint Európa. „Az egyetlen dolog, amit a szankciók tettek, az az, hogy növelték Oroszország önellátását azokon a területeken, ahol korábban nem volt önellátó” – mondta.

NIFKiemelt képen: Robert Fico / Fotó: TASR

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük