KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ferrarik és lepusztult Opelek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
A Dubai rendőrség egyik Lamborghini gépkocsija
A Dubai rendőrség egyik Lamborghini gépkocsija

Míg álmosan kortyolgatok a kávémból, a szomszédos rendőrség udvaráról hallom, megint bedöglött a járőrautó, no meg a benzin is kevés. Hogy lehet így eredményesen dolgozni?

A hajnali gondok hallatán gondolatban elutazom, magam elé képzelve az 1971-ben hat, majd egy évvel később hét emirátus alkotta iszlám államot. A hazánktól alig kisebb, de tizednyi lakosságának ráadásul ötven százalékát a Dél-Ázsiából bevándorolt munkavállalók alkotta gazdag országban más jellegű gondok vannak.

Az Egyesült Arab Emírség rendőrei Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Ferrari és Chevrolet márkájú szolgálati járműveiken suhannak, ha kell 300-400 kilométer/óra sebességgel. Gyakran tehetik, hiszen a kiváló minőségű autópályákon a méregdrága, nem ritkán egyedi gyártású szuper kocsijukon száguldók miatt rengeteg a gyorshajtásból eredő, sokszor halálos kimenetelű baleset. Pedig a megengedett sebességet ott is jól látható táblákon, természetesen arab számokkal jelzik, felhívva a figyelmet a tevék átjárási szokásaira is, ami ugyebár mint nálunk, más állatok esetében a legváratlanabb pillanatban bekövetkezhet.

Akkor hová rohannak? Bár elvben szigorú alkoholtilalom van náluk, de nem mindenhol tartják be egyformán. Talán pénteken, ami náluk pihenőnap, eszükbe jut, hogy négyszáz kilométerrel odébb még hozzájuthatnak a kívánt nedűhöz? Vagy az asszonynak jut eszébe, hogy az este kinyitó szukokba/bazárban akar sürgősen körbenézni? Esetleg Abu Dhabi Váci utcájában, a Sheikh Hamdan street luxusüzleteiben turkálna egy kicsit? A férj persze ideges, mert unja az egészet, szívesebben futtatná tenyészlovát, vagy röptetné sólymát. Mérgében rálép a gázra és megtörténik a baj, rosszabb esetben örökre megszűnnek földi gondjaik.
Jobb esetben viszont a speciális vezetéstechnikai tanfolyamot végzett sofőrök által vezetett rendőrségi autók utolérik őket, ami szigorú büntetést von maga után, különösen a női egyenruhások részéről. Ott nem a pénz, benzin számít… Vannak, akik középkategóriás kocsijukkal direkt követnek el valamilyen szabálytalanságot, vagy robbannak le, hogy a csoda rendőrségi autókba átülve élvezzék annak kényelmét és büntetlenül a szédítő sebességet.

Ez is érdekelheti:  Ukrán "wall-streeti" Köztársaság: az ukrán államiság jövője

Az sem számít, ha tönkre megy, azonnal kapnak újat, nem számít az üzemanyag, mert ingyen van. Hatékonyságukat csak némileg ronthatja néhány kekeckedő milliárdos, aztán elsimul a vita, mint a sivatag homokja.
Idáig jutottam gondolatban, amikor az itthoni valóságot meghallottam. Ma gyalog mennek járőrözni. Gyalog. Budapest egyik, bűncselekmények elkövetésében gazdag kerületében. Pedig mi a különböző gyógyvizekben vagyunk szuper gazdagok, ami maga az élet. Nyomor helyett lehetnénk a világ egyik leggazdagabb országa, ha oly ügyesen sáfárkodnánk vele, mint az arabok saját kincsükkel.

Az autókat hajtó „elfeledett” találmányokról nem is beszélve, melyek kitalálói közül többen lettek valamilyen formában áldozatok, mint az arab emírségben egy hónap alatt balesetben elhunytak. Pedig az sem kevés.

V.A.

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Ferrarik és lepusztult Opelek

 1. Kedves V.A! Csak nem Bentley-eket és Lamborghiniket szeretne a magyar „rend”őrségnek? Nincs megelégedve talán a traffipaxozás ill. a szinte kizárólag büntető tevékenység hatékonyságával? Vagy úgy gondolja, hogy jobb lenne a bűnüldozés Ferrarikkal? A bűnüldözés nem Aston Martin gépkocsiktól fog hatékonnyá válni!
  Ahhoz a kormányzat és a rendőri vezetők hozzáállásán, akaratán, a jelenlegi kézivezérelt és diszkriminációt alkalmazó bűnüldözési gyakorlaton kell változásnak történnie! Az Emírségben nem cion-liberalista politika van, pl. egy nyaklánc letépéséért könnyen elveszítheti a tolvaj a kézfejét! Az ottani kormányzat a nemzete érdekében és boldogulására politizál! Érti ezt a mondatot?
  A szívem szakad meg, hogy gyalog járőröznek szegény rendőrök! De amikor elkapnak egy tolvajt, a huhogókórus rasszizmust kiált és sok esetben leváltják a tisztességes kisrendőrt, aki becsülettel helytállt, életét, testi épségét veszélyeztetve! Leszerelése, kirúgása után ki van téve a bűnözői bosszúnak. (Mi ennek az üzenete Ön szerint? Az hogy nincs Lamborghini?) Ha nagyobb a baj, mondjuk gyilkolt (ami már napi rendszerességgel bekövetkezik), Photoshoppal kifehérítik a képét a „fiatalnak”. Bántódása nem esik, nevetségesen csekély büntetéssel megússza – a börtönben gyúrhat és tanulhat, felhízva, megerősödve távozhat egy-két év múlva, ahol a kapu előtt már várja az ünneplő család! Kezdheti elölről.
  Kedves V.A.! A hibát másutt kellene keresnie, de nem a gépkocsiparkban!
  Nagy Péter

  1. Kedves Péter! Sajnálom, hogy nem olvasta ki a sorokból, de pont a becsületes – mint ön írja – „kisrendőrök” védelmében írtam. Belegondolt abba, hogy gyalog kell hatékonyan dolgozniuk? És azt sem érzékelte, hogy nekünk nagyobb kincsünk van, a víz=élet, amivel jól sáfárkodás esetén jobban élhetnénk mint a említett oszág?
   V.A.

   1. És még egy kedves Nagy Péter! A kéretlen tanácsa nélkül is tudom a hibákat, hiszen évekig bűnügyi tudósítóként dolgoztam.
    V.A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük