KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Feljelenti az MNB Varju Lászlót rémhírterjesztés miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Valótlanságok és rémhírek terjesztése miatt a Magyar Nemzeti Bank büntetőfeljelentést tesz Varju László, Gyurcsány-párti képviselővel szemben – írja az Origo.

A Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve Varju László olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat – közölte a jegybank. A Magyar Nemzeti Bank ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogy

az egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől.

Amint azt az MNB 2022 november végén publikált Stabilitási Jelentése is részletesen bemutatja, a magyar bankrendszer ma robosztus tőketartalékkal, jelentős, bármikor felhasználható (likvid) saját eszközállománnyal tevékenykedik – olvasható a nyilatkozatban. Az MNB számításai és stresszteszt adatok alapján a bankok sokkellenálló képessége kiváló, e piaci szereplők számottevően jobb állapotban vannak, mint a 2008-as válság idején.

Ezek a tények, minden más szándékos megtévesztés és rémhírterjesztés.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz azért, hogy a pénzügyi rendszer szereplőinek ellenállóképessége ilyen magas szinten maradjon, illetve még tovább erősödjék – zárul a nyilatkozat.

 

Kiemelt képen Varjú László dk-s képviselő, amint az MTVA épületébe történt behatolás után a földön fetreng, mintha bárki is bántotta volna / képernyőkép

 

Kapcsolódó:

Kocsis Máté: A baloldal forint elleni támadást készít elő több irányból

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: