KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felfedte az orosz oknyomozó újságíró: ezért utazott Prigozsin a halála napján Moszkvába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Andrej Zaharov nem jósol fényes jövőt a Wagner-csoport számára.

Andrej Zaharov orosz oknyomozó újságíró arról értekezett Telegram-oldalán, miért utazott Moszkvába Prigozsin halála napján. A bejegyzés szerint Vlagyimir Putyin korábban ígéretet tett a Wagnernek arra, hogy az afrikai és közel-keleti tevékenységüket fenntarthatják, viszont Ukrajnába nem avatkozhat bele – a belügyekbe pedig még kevésbé.

Zaharov szerint az ígérettel ellentétben az orosz védelmi minisztérium szép csendben elkezdte felszámolni a Wagner-érdekeltségeket külföldön. Az újságíró állítja, Prigozsin azért repült Moszkvába, hogy az orosz Nemzetbiztonsági Tanács tagjaival egyeztessen arról, hogy Putyin ígérete ellenére kiszorítja a Wagnert a Közel-Keletről az orosz védelmi minisztérium.

„Mi lesz a Prigozsin-birodalom sorsa?” – teszi fel a kérdést bejegyzése végén az újságíró. Zaharov nem jósol fényes jövőt a Wagner számára: szerinte teljesen fel fogja számolni a szervezetet az orosz kormány.

Mandiner

Kiemelt kép:  HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP

Ez is érdekelheti:  Putyin az eurázsiai biztonsági rendszerről – Kínai válasz

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük