KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felbérelt tüntetők foglalták el Nagybereznán a járási önkormányzat épületét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magukat tüntetőknek mondó, maszkot és golyóálló mellényt viselő emberek foglalták el csütörtökön a kárpátaljai Nagybereznán (Velikij Bereznij) a járási tanács (közgyűlés) épületét, és lemondatták a testület ott talált alelnökét.

A járási önkormányzati épület előtt százötven fős tömeg gyűlt össze arra a hírre, hogy rendkívüli ülést tartanak a képviselők. A tanácskozás megtartását azonban Vaszil Kanyuk, az önkormányzat elnöke az országban uralkodó bizonytalan helyzetre hivatkozva elhalasztotta. Ekkor a tömegből kivált mintegy 70 álarcos, golyóálló mellényt viselő személy és berontott az épületbe, hogy lemondassa Kanyukot, aki akkorra elhagyta a helyszínt – adta hírül a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

A jelentés szerint az agresszíven fellépő ismeretlenek, akik a testület feloszlatását is követelték, felmondásának megírására kényszerítették az önkormányzat hivatalában tartózkodó alelnökét.

Az orgánum szerint az álarcosok először a Jobboldali Szektor (PSZ) tagjainak adták ki magukat, majd miután a PSZ ezt megcáfolta, azt mondták, a helyi népi önvédelmi osztag nevében lépnek fel, de az utóbbi is elhatárolódott tőlük.

A hírportál kiderítette, hogy az önkormányzati épületet elfoglalók egy része Mihajlo Lanyo, a kárpátaljai alvilágban Bljuk néven ismert, volt hatalompárti parlamenti képviselő embereiből áll, akik a legutóbbi ukrán parlamenti választások idején tömegesen vásárolták fel a szavazatokat főnökük számára Nagyberezna környékén.

Vaszil Kanyuk, a járási tanács elnöke időközben bejelentette, hogy még ma találkozik a tüntetőkkel, hogy stabilizálni lehessen a helyzetet Nagybereznán.

MTI

Ez is érdekelheti:  Putyin próbára teszi a Nyugatot tűzszüneti javaslatával

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Felbérelt tüntetők foglalták el Nagybereznán a járási önkormányzat épületét

  1. Sajnos a stabilizálás még odébb lesz. Kezdődik a nagyhatalmak legális összecsapása, aminek a végkimentele kiszámíthatatlannak tűnik.
    Anna

  2. Ukrajna nem olyan veszélyes hely, mint Szíria – egyelőre. Itt könnyebben boldogulnak a külföldi zsoldos „forradalmárok”. Itt még hisznek a szép ígéreteknek. Nem tanultak a volt szocialista országok történetéből! A világ két legocsmányabb terrorállama, a végtelen telhetetlenségéről kapzsiságáról, felelőtlenségéről, gátlástalan aljasságáról és arroganciájáról ismét és ismét tanúbizonyságot tevő USA és Izrael úgy látszik világháborút szít. Szíria, Líbia, Egyiptom, Irak, stb. emberek százezreit gyilkoltatja meg világhatalmi ábrándjai érdekében. Érik egy orosz, amerikai, kínai, Közel-Keleti háború – mert a Gonosz tengelye (USA-Izrael) nem fér a mocskos bőrében.
    Nagy Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük