KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

…és a nemzetközi színjáték folytatódik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sokan, nagyon sokan úgy gondolják, hogy Donald Trump, a politika színpadán megjelent bohóc, vagy legalábbis hátat fordított a választási kampányban elhangzott ígéreteinek. Vannak olyanok is, akik azt feltételezik, hogy az amerikai elnök a háttérhatalom hálójába került, és már a Hillary Clinton által favorizált vonalat képviseli. Szerintem tévednek! Ez az ember a gazdasági életben már bizonyított és az ott szerzett tapasztalatai alapján olyan politikát folytat, mellyel kényszerűségből megtéveszti politikai ellenfeleit.

A gazdasági életben nem ritka, hogy valaki abból húz hasznot, hogy hasznos híreket előbb tud meg, mint versenytársai, de az is gyakran előfordul, hamis információval látja el ellenlábasait a nagyobb nyereség érdekében. Trump ez utóbbit teszi jelenleg.

A legújabb fejlemény, hogy az USA a Carl Vinson anyahajót és kísérőit Szingapúrból a Koreai félszigethez vezényelte, azaz katonai erődemonstrációba kezdett, melynek célja Észak-Korea megregulázása az atombomba- és hordozórakéta – ENSZ által is tiltott – kísérletei miatt. E sajtóhír mellett eltörpül az az információ, hogy Kína 150 ezer katonát vezényelt az Észak-Koreával közös határra, egyúttal minden kereskedelmi kapcsolatot – mint ahogyan azt jelezték – megszakított illetve meg fog szakítani a szomszédos országgal.  El kellene már gondolkodni azon, hogy a vázolt történések mögött valójában milyen indokok állhatnak? Egyáltalán: miként lehetséges az, hogy a jenkik cirkálórakéta támadást intéznek Szíriai célpontok ellen 04.07. –én – közép európai idő szerint – hajnalban, miközben egy nappal – tulajdonképpen az időeltolódás miatt néhány órával – korábban az amerikai elnök Hszi Csin-ping kínai vezetővel találkozott Kaliforniában? Annak a Kínának az első számú politikusával, amely ország támogatja a szír népet és annak elnökét Aszadot, még a Biztonsági Tanácsban is! A nemzetközi politikában nagyon szokatlan, hogy néhány órával azután támad meg egy hatalom, olyan harmadik országot, akit a másik tárgyaló fél hathatósan patronál, vagyis szövetségesének tekinthető! Különösen akkor, ha még azt is sejtjük, hogy Szíria elleni rakéta-támadás Észak-Koreának és magának Kínának is szólt, vagy legalábbis feléjük  jelzésértékűnek kellett lennie! (lásd: http://magaspart.hu/tamadas-sziria-ellen-avagy-a-kongresszusi-hejak-atverese/) Pontosabban ezt akarták elhitetni a világgal. És mindezt akkor, mikor a kétoldalú tárgyalásokon arról volt szó, hogy Kína, az amerikai gazdaság megerősítése érdekében lényegesen növelje meg befektetéseit az USA-ban, – amire hajlandó is – ezzel is segítve az egekbe szökő munkanélküliség megállítását, csökkentését! Azaz elvárok nem is kis jótettet a tárgyalópartneremtől, de pár órával később megtámadom annak barátját. Nem vicces? Annak tűnik, de nem az!

Ez is érdekelheti:  Az oroszok ismét jelentős támadást intéztek az ukrán energetikai létesítmények és az ukrán fegyveres erők ellen

Mindenki, így Donald Trump is tudja, – ha nem történik valami – néhány éven belül (3-5 év) elkerülhetetlen lesz a katonai konfrontáció az Egyesült Államok és Kína között! Viszont az amerikai gazdaság olyan gyenge, hogy egy elhúzódó szárazföldi háborút már nem tud a győzelem reményében megvívni, főleg egy ekkora hatalom ellen! Atom bevetése szóba sem jöhet, mert abból világégés lenne. A szégyenteljes vietnami vereség nem ismétlődhet meg, tehát a belföldi gazdaságot olyan helyzetbe kell hozni, hogy el tudjon viselni egy ekkora terhet. Az elnök azt is tudja, hogy Kína az amerikai gazdaság első számú hitelezője, és pont a felhalmozott adósságállományuk miatt kell – ha más megoldás nem lenne – a konfrontációt majdan felvállalni. Ráadásul a hatalmas munkanélküliség már önmagában is robbanással fenyeget hazájában. Most ott tartanak, ha a dollár hirtelen megszűnne világvaluta lenni, azaz a világ kereskedelmének döntő hányada nem ebben a pénznemben bonyolódna, az azonnali államcsődöt jelentene. Tehát ki kell használni Kínát a belpolitikai válság kialakulásának megelőzése érdekében. Trump mégis meg fogja kísérelni a háború elkerülését, de ehhez fájdalmas belföldi gazdasági lépések megtételére van szükség. Pillanatnyilag azonban tehetetlen, ugyanis saját pártja többséget szerzett ugyan a kongresszusban, de ott olyan Trump ellenes hangulat uralkodik, hogy több száz emberének kulcsfontosságú pozíciókba történő kinevezését egyelőre szabotálják! Jelenleg ezekben a pozíciókban még Obama bizalmasai ülnek! El lehet képzelni: ott tartanak be az új kormányzatnak, ahol csak tudnak! Mivel rásütötték a „Putyin pincsije” bélyeget, továbbá gyengeségét-, politikai képzetlenségét emlegetik, valamit tennie kellett ezek ellen. A kikiáltott “oroszpártisága” egyelőre leküzdve a szíriai támadással, és most erejét- eltökéltségét mutathatja Észak-Korea megregulázása kapcsán. Az már más kérdés: mindez csak látszat.

Kína ugyanúgy tisztában van azzal, hogy a jenkikkel való háború, mint egyfajta damoklészi kard a fejük felett lebeg, de még néhány évre szükségük van a hadsereg modern fegyverekkel történő felszerelésére, ami már egyébként nagy ütemben zajlik. Ugyan az amerikai állampapírok tömeges eladásával meg tudnák buktatni az USA gazdaságát, ám mivel a hazai gyártóipar legnagyobb felvevő piaca az Egyesült Államok, ez a lépés öngólt is jelentene, mert e lépéssel a kereskedelem lehetősége is megszűnne, pillanatok alatt milliók kerülnének utcára, és kétség kívül anarchiába torkoló forradalom robbanna ki! Ezért Hszi Csin-ping törekvése az, hogy előbb máshol keressen felvevő piacokat. Ezért fektet be Kína a világ minden táján, Afrikában, Európában, Ázsiában, stb. de pl. Magyarországon is. (Nem véletlen a vasúthálózatok fejlesztésébe történő befektetésük, hiszen azok modernizációja után a kínai áru viszonylag gyorsan és olcsón juthat Európába.) Donald Trump belföldi politikai megerősítését célzó KNDK elleni akció pontosan belepasszol a kínai vezetés elképzeléseibe is! Ők felvevőpiacot látnak Észak-Koreában, ami, ha terveik bejönnek, még a jól képzett kínai munkaerő egy részének is munkát biztosít! Hogy mivel fizetnek a koreaiak? Nyersanyagokkal, ezen belül is olyanokkal, melyeket a hadi fejlesztések igényelnek! Szénnel, uránnal és egyéb nehézfémekkel, melyek kitermelését a kínaiak fogják fellendíteni, és irányítani, de az alantasabb munkát főként a helyi munkaerő végzi el. Vélhetően még így is többet fognak anyagiakból hazavinni, mint jelenleg, és értelemszerűen költeni is tudnak majd a kínai árukra. Igény lenne rá már most is!

Ez is érdekelheti:  Ukrán tábornok: Minden ukránnak harcolnia kell!

Hogy mind a két fél jól járjon, nem kell más, mint eltávolítani a hatalomból Kim Dzsongunt, várhatóan a KNDK katonai vezetőinek segítségével. Mivel Kína az egyetlen szövetségese Észak-Koreának, nyilvánvaló, hogy ott megfelelő kapcsolatokkal rendelkeznek ahhoz, hogy az ország teljhatalmú urát, különösebb erőfeszítés nélkül semlegesítsék, úgy, hogy az általuk kiválasztott utód gond nélkül átvegye a hatalmat. Feltehetően a kínai különleges erők, már dolgoznak a megvalósításon, ugyanakkor a kínai haderő egy része – szükséges esetben – kéznél van a határon. Ám az a 150 ezer katona arra is jó, hogy megakadályozza a Dél-Koreai hadsereg esetleges behatolását északra, az érdekterületükre. Az amcsik talán elpufogtatnak majd néhány rakétát, bombát, csak a látszat kedvéért, hogy Trump is jól érezze magát az amerikai kongresszusban.

Azért, hogy a fősodratú liberális sajtó ne fogjon gyanút a nemzetek közötti összefogással – ha úgy tetszik összeesküvéssel – kapcsolatban, látható, hogy figyelmüket nagy sikerrel lekötik. Ebbe a sorba illeszkednek az alábbi események is: szentpétervári- stockholmi-, dortmundi merényletek, és egyes migráns akciók egyre nagyobb számban történő megszellőztetésének lehetősége. Sajnos várható, hogy elterelő hadműveletként olyan országban is terrorcselekmény lesz, amit az eddig sikerrel elkerült. (Én magam Ausztriára tippelek.) Tehát a sajtóknak folyamatosan dobálják a gumicsontot. (Ilyen rágni való a magyarországi CEU ügy is, amit hibás helyzetfelmérés miatt Orbán tálcán kínált fel a liberális sajtónak.)

Összefoglalva: az a véleményem, hogy Donald Trump, Putyin, Hszi Csin-ping, kiegészülve másokkal, mint pl. Basár el-Aszad, azon dolgozik, hogy az amerikai elnök át tudja végre valahára venni a tényleges hatalmat saját hazájában, a kongresszus ellenkezése ellenére! Csak remélni tudom, hogy ezzel Trump nem fog visszaélni és elkerülhetővé válik egy nagy háború! Lehet, tévedek? Meglátjuk!

Madarász László

Nyitóképen: Kim Dzsongun, a KNDK teljhatalmú ura, vagyis a feláldozható.

Magaspart.hu

Ez is érdekelheti:  Vicces fiú ez a Scholz, szerinte az oroszok zárták el a gázt

NIF

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “…és a nemzetközi színjáték folytatódik

 1. Sajnos az oldal nem található.

  Üdvözlettel: Lívia

  2017. április 15. 22:04 Nemzeti InternetFigyelő (NIF) írta, :

  > Nifadmin posted: „Sokan, nagyon sokan úgy gondolják, hogy Donald Trump, a > politika színpadán megjelent bohóc, vagy legalábbis hátat fordított a > választási kampányban elhangzott ígéreteinek. Vannak olyanok is, akik azt > feltételezik, hogy az amerikai elnök a háttérhatalom há” >

 2. …és a nemzetközi színjáték folytatódik” – a világpolitika egy nagy színpad túlnyomó részt zsidó szereplőkkel a legtöbb nemzet pedig CSAK néző.
  H.B.
  „XIV. Lajos a napkirály pénzügyminisztere Colbert szerint „Az adózás lényege, hogy úgy kopasszuk meg a libát, hogy minél több tollhoz jussunk minél kevesebb sziszegés árán.” Colbert bölcs ember volt. Lagarde, ill. a magafajták nem azok. Számukra a gójok megkopasztása nem elég. Áldozatuk kínzásában és megalázásában lelik kedvüket. Kérdés, meddig tehetik?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük