KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Elképzelhetetlen” számú zsoldos gyűlt össze Zaporozsjében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több mint 30 ország katonáját vették észre – állítja egy helyi tisztségviselő

Ukrajna jelentős számú külföldi harcost vonultatott fel a frontvonalon Zaporozsje megyében, amely nemrégiben az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntött – mondta Vlagyimir Rogov, a helyi közigazgatás főtanácsának tagja a RIA Novosztyinak vasárnap.

„ A kijevi rezsim elképzelhetetlenül sok zsoldost vonultatott fel az érintkezési vonalon. Több mint 30 különböző országból származó zsoldosról tudunk ”

– mondta Rogov.

Kitért arra is, hogy Ukrajna zsoldosokat és csapatokat is bevet a térségbe az ország nyugati részéből, hogy rettegést keltsen a legutóbbi népszavazáson szavazó helyi lakosokban.

Szeptember végén Zaporozsje a Herszon régióval és a két donbászi köztársasággal együtt a népszavazásokon túlnyomó többségben az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntött. Vlagyimir Putyin elnök szerdán aláírta a jogegyesítési szerződéseket a volt ukrán területekkel, amelyek hivatalosan is Oroszország részévé váltak.

Oroszország számos alkalommal mért csapást külföldi harcosokra Ukrajnában, többek között nagy pontosságú fegyverekkel. Moszkva arra is figyelmeztetett, hogy a legjobb, amire Ukrajnában más országok zsoldosai számíthatnak, az a „ hosszú távú börtön ”.

Szeptember 21-én Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt állította, hogy az orosz erők és a donbászi köztársaságok milíciái, több mint 2000 zsoldost semmisítettek meg, de még legalább 1000 külföldi harcos maradt az ukrán hadsereg soraiban.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Ukrán katonák egy aknavető közelében állnak a frontvonalon az orosz csapatokkal szemben, a donyecki régióban 2022. október 5-én. © Anatolij Stepanov / AFP 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: