KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Elhunyt Füzessy Tibor volt titokminiszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Országgyűlés honlapja szerint Füzessy Tibor 1990-től 1998-ig volt az Országgyűlés tagja. Képviselősége utolsó évében már  függetlenként dolgozott. 

Szegeden a Hittudományi Főiskola hallgatója volt, de tanulmányait megszakítva inkább a jogi pályát választotta. 1951-ben az ELTE Jogtudományi Karán szerzett oklevelet. Bírói kinevezést nem vállalt, Komlóra költözött, 1962-ig a szénbányászati tröszt vállalatainál dolgozott, közben szakvizsgákat tett.

24.hu arról ír, hogy Füzessy Tibor később gazdasági jellegű bűncselekmények nyomozását felügyelte, 1989-ben nyugdíjba vonult, minden idejét a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szervezésére fordította, pártját  képviselte az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, a háromoldalú politikai egyeztetéseken. Volt a  KDNP alelnöke, ügyvezető elnöke, parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, írják.

1992. június 18-tól az Antall-kormány tagjaként a polgári titkosszolgálatokat felügyelte tárca nélküli miniszterként, plusz a kormány és a törvényhozás munkáját koordinálta. Az Országgyűlés 1996. április 16-án a parlament alelnökévé választotta.

Mandiner

Kiemelt kép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Ez is érdekelheti:  Mit üzen a Fico elleni merénylet az antiglobalisták számára?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük