A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elfoglalta a donyecki Pavlivkát az orosz hadsereg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elfoglalták a Donyecki Népköztársaságban lévő Pavlivka községet az orosz csapatok – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Igor Konasenkov altábornagy, a tárca szóvivője a hétfői katonai jelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán hadsereg az elmúlt nap folyamán a sikertelen támadási kísérletei folyamán Kupjanszk irányában több mint 120 embert, hat harckocsit, öt gyalogsági harcjárművet, három páncélozott személyszállítót és öt járművet, Liman irányában mintegy 90 halottat és sebesültet, öt páncélozott harcjárművet és hat kisteherautót, a donyecki régió déli részén pedig több mint 80 embert, egy harckocsit, két gyalogsági harcjárművet, két páncélozott személyszállítót és három járművet veszített.

Az orosz harcászati gépek, valamint, a rakéta- és tüzérségi erők az éjszaka folyamán három ukrán vezetési pontra, 54 tüzérségi egységre, valamint 174 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosításra mértek csapást, megsemmisítve egyebek között két amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es légvédelmi radarállomást, egy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer radarját, egy fegyver- és haditechnikai raktárt, valamint egy HIMARS és egy Vilha sorozatvető üteget.

Az orosz légvédelem lelőtt hat ukrán drónt és három HIMARS-rakétát.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 333 repülőgépet, 176 helikoptert, 2504 drónt, 388 légvédelmi rakétarendszert, 6593 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 891 sorozatvetőt, 3577 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 7216 speciális katonai járművet veszítettek.

A helyi hatóságok szerint az ukrán tüzérség hétfőn sorozatvetőkkel és lövegekkel lőtte Donyecket. Egy nő életét vesztette.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: