KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elegük van az ukránoknak: Folyamatosan csökken Zelenszkij támogatottsága

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai közvélemény-kutatások szerint Volodimir Zelenszkij elnök támogatottsága az elmúlt hat hónapban csökkent. A Rating magán közvélemény-kutató intézet szerint az ukrán lakosságnak az a meggyőződése, hogy az ország jó irányba halad, a háború kezdete óta a legalacsonyabb szinten van.

Az Oroszországgal folytatott tárgyalásokkal szembeni ellenállás is csökkent. Az ukrán társadalmat ellentmondások tépázzák – jegyzi meg az Yle finn hírportál Ilmari Käihkö finn hadkutatóra hivatkozva. Szerinte „minél tovább tartanak a harcok, annál inkább kritikusabbá válik a társadalom”.

Az ukrán társadalomban újonnan megfigyelhető a frontkatonák és a civil lakosság közötti feszültség folyamatos növekedése.

Amikor a katonák hazatérnek a szabadságukról, felháborodva látják a gondtalan fiatalokat, akiket nem érdekel a fronton kialakult helyzet

– mondja Käihkö. A szakértő szerint ez a konfrontáció csak fokozódni fog, mert „a fronton lévő katonák úgy érzik, hogy nincs támogatásuk”, és senki sem akar segíteni nekik.

Az ukrán eliten belüli viszálykodás jelei egyre nyilvánvalóbbak. Zelenszkij elnök politikai ellenfelei most már nyíltan bírálják őt, amiért túlzottan autoriter taktikával irányítja az országot.

A hadsereg prominens személyiségei szerint a háború hivatalos verziója túl optimista, és fennáll a veszélye, hogy a lakosságot hamis biztonságérzetbe ringatja.

A szakértő szerint „az ukrán hatóságok irreális képet adtak az embereknek a helyzetről”, és az ukránok jelentős része hisz ebben az elképzelésben.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép:  egy elesett ukrán katona temetése egy ukrajnai katonai temetőben

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A véleménykülönbségek ellenére a V4-nek van értelme

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük