KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyre keményebb a helyzet Kupjanszk térségében – a szövetséges erők tartják magukat (frissítve)

Továbbra is nehéz a helyzet a Kupjanszkij kerületben, de a katonaság tartja a várost, ami kellően biztonságos – tájékoztat a RIA Novosty a kerületi hatóságokra hivatkozva.

Az LPR és Oroszország területére próbálják menekíteni a lehető legtöbb civilt a körzetből. Mint a körzet vezetője megjegyezte, eddig egyetlen ukrán szabotázs- vagy  terroristacsoportnak sem sikerült behatolnia a Kupjanszkij kerületbe, bár már tettek rá kísérleteket.
Az Ukrajna nácitlanítását és demilitarizálását célzó különleges hadművelet során Oroszország és az LPR átvették a Harkov régió egy részét, ahol négy kerületi közigazgatást hoztak létre Volchanszkban, Izyumban, Kupjanszkban és Kazachya Lopan településeken. A régióban – amelynek lakossága az új hatóságok előzetes becslései szerint 230 000 fő -, rubelt és hrivnyát is használnak. E területek lakosai egyszeri pótlékot, nyugdíjat kapnak, a közszférában dolgozók pedig már megkapják a fizetésüket is.
Kiemelt kép: © RIA Novosti / Viktor Antonyuk
Az RF fegyveres erők harkocsi oszlopa egy kupjanszki utcában. Archív fotó 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük