KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyelőre a Jobbikon belül – Toroczkai László mai sajtótájékoztatójáról bővebben…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Reiner Péter tudósítása

A jobbik régi, Villányi úti irodájánál tartott sajtótájékoztatót Toroczkai László Ásotthalom polgármestere.

Tájékoztatóját három jobbikos polgármester, Ferenczi Gábor Devecser, Dócs Dávid Cserháthaláp és Szél Csaba Nagytőke polgármesterei társaságában tartotta, akik három, a sajtótájékoztatón most távol maradó polgármesterrel együtt múlt héten pénteken heten megalakították   „Mi magunk ” néven a Jobbik eddigi életében példátlan politikai platformjukat olyan céllal, hogy, segítsék visszaterelni a mozgalmat az eredeti alapokban lefektetett értékeihez.

Toroczkai László bejelentette, hogy június 23-án Ásotthalmon zászlóbontó  nagygyűlést hívtak össze többek között az alábbi nemzetstratégiai célokkal: migráció és a kivándorlás, a cigány-magyar együttélés és a trianoni kérdéskör tárgyában.

A nagygyűlés összehívásának politikai célja a tagtoborzás és bővítés, hogy képviseljék a Jobbik tisztújító országos gyűlésén azokat, akik szervezeteik nevében 46%-ban támogatták Toroczkai elnöki jelölését valamint – és ez a már csatlakozott polgármesterek célja -, hogy valóban felkészüljenek a jövő évi önkormányzati választásokra hiteles és megvalósítható célokkal, a jobbik régi mozgalmi jellegének megerősítésével.

A platform önmagát a balliberális tömb és Fidesz közé fogalmazza meg politikailag és segíteni szeretne a Jobbik népszerűsítésében elfogadtatásában, minél nagyobb választói rétegek számára.

Jó hír, hogy múlt hét végi megalakítása óta sikeresen vette fel a levelező kapcsolatot a Jobbik minimális különbséggel megválasztott új elnökségével, személyesen Sneider Tamás új elnökkel.

Külföldi tudósítói (Reuter) kérdésre válaszolva Toroczkai László bejelentette, hogy a június 23-ra összehívott politikai nagygyűlés erőfelmérő zászlóbontásnak is tekinthető. A már csatlakozott hét Jobbikos polgármester mellett újabb Jobbikos polgármesterek jelezték csatlakozási szándékaikat és ugyancsak kérdésre válaszolva Toroczkai jelezte, hogy a Jobbik megalakult parlamenti frakciójából máris többen beléptek illetve jelezték a megalakult új platformba történő belépési szándékukat, de néven csak Dúró Dórát nevezte meg egyelőre csatlakozottként, ugyanakkor nem titkolta, hogy Novák Előd is belépett a platformba.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Toroczkai kifejtette, hogy a platform alakítás célja „visszaadni a Jobbik foglyul ejtett lelkét”! – ezzel is célozva a korábbi elnök elhíresült két évvel ezelőtti mondatára -, egyben hangsúlyozta a platform alulról szerveződő lényegét.

Toroczkai bejelentette, hogy a sajtótájékoztatót nem véletlenül a Jobbik régi országos központja előtt szervezték, ugyanis ezzel nyomatékosították, mennyire nem támogatják a Jobbik Bécsi úti új központjának fenntartását, melyet – információi  szerint – az új megválasztott elnökség egyik első intézkedésével bezár.

Ez is érdekelheti:  Manfred Weber fenyegetőzik

Toroczkai emlékeztetett 1956. eszmeiségére. Amikor 2003, vagyis a párttá alakulás évében, Pongrácz Gergely a Corvin köz hőse 56-os  lyukas zászlót adott át a Jobbik pártalakító kongresszusán, most öccse Pongrácz András lépett be a megalakult platformba és a zászlóbontó nagygyűlésen, szintén 56-os zászlót kíván átadni majd június 23-án.

Ugyancsak kérdésre válaszolva kitért a Magyar Gárdára is azt hangsúlyozva, hogy a megalakult platform még nem gondolkodott el a Jobbik által megalapított régi szervezetekkel történő viszonyukon, de sajátos egyéniségéből adódóan ő inkább új társszervezetek létrehozásán gondolkodna szívesebben.

Újabb tudósítói kérdésre válaszolva a „Mi magunk” politikai platform a jövőben nem kíván sem tárgyalni sem együttműködni egyetlen oligarchával sem – Simicska nevének említése nélkül – a leendő újjászerveződő mozgalom alulról jövő szerveződése és régi értékek újjáteremtése okán.

Végezetül jelezte, hogy június 23-a tekinthető határidőnek is abban a tekintetben, ha sikertelen a platformjuk  remélt egyre növekvő támogatása tükrében és a megválasztott új elnökséggel történő együttműködésük nem lesz folyamatos a mozgalom régi értékei visszaállítása és a régi választói visszanyerése a  folyamatos bővítés érdekében és az elnökség elutasítja az együttműködést  június 23.-án a zászló bontó nagygyűlésen  nem zárja ki a pártszakadást sem!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Toroczkai László elmondja, szakad-e a Jobbik

Geplaatst door 444 op Dinsdag 22 mei 2018

Kapcsolódó: Rossz hír azoknak, akik mást vártak: Nem szakad ketté a Jobbik, Toroczkai is a helyén marad (egyelőre)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük