Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Eddig a szankciókért verték az asztalt, most viszont már kell az orosz olaj a németeknek és a lengyeleknek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Németország és Lengyelország vezetékes olajszállítást kért Oroszországtól 2023-ra – jelentette be Nyikolaj Tokarev, a Transneft állami olajszállító vezetője hétfőn a Russia 24 TV-nek adott interjújában.

Mindkét ország korábban bejelentette, hogy az év végéig felhagy az orosz olaj vezetéken történő beszerzésével. Csakhogy az orosz energiahordozó csővezetéken történő importálása nem esik a az EU-s szankciók hatálya alá, az csupán a tengeri szállításra korlátozódik.

Tokarev szerint Varsó idén decemberben 360 ezer tonna orosz kőolaj beszerzésére számít, 2023-ban pedig további 3 millió tonnával akar többet. Hozzátette, Berlin a jövő év első negyedévére már le is adta a megrendelését, azonban tételekről nem beszélt.

Novemberben olyan hírek láttak napvilágot, hogy Lengyelország uniós szankciókat kíván elérni a Barátság kőolajvezeték északi vonala ellen, amelyen keresztül Lengyelország és Németország is kapja az orosz olajat. Lengyelország legnagyobb olajfinomítója, az Orlen havi 200 000 tonna olajra kötött szerződést a Transnefttel, amely 2024 decemberében jár le. 2022 elején Berlin közölte, hogy december 31-én leállítja a Barátság vezetéken keresztüli olajvásárlást, de mint látható, mégiscsak kell az a fránya orosz olaj.

Bejelentették, hogy január 1-től nem vesznek át olajat Oroszországból. Azonban már kaptunk kéréseket, hogy jövőre Lengyelországból és Németországból a Barátság kőolajvezetéken keresztüli szállításra”

mondta Tokarev.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: