KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dúró Dóra nem adja csak úgy a mandátumát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lemondok mandátumomról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hűen képviseli a kongresszus 46%-ának akaratát, de a frakció további elszakadását a párttól nem támogatnám azzal, hogy Vona Gábor egy újabb emberének adjam át a helyem.

A Pongrátz Andrással folytatott megbeszélésem eredményeként, vele egyetértésben hozott döntésemről tájékoztattam a Jobbik elnökségét, s a kompromisszumos váltóember megtalálása érdekében tárgyalást kezdeményeztem a pártvezetéssel, mely a lemondásomra való felszólítását úgy döntötte el, hogy meg sem hallgatott, sőt döntésükről a sajtóból kellett értesüljek. Bár eljárásukat koncepciósnak, joggal való visszaélésnek, belső leszámolásnak tartom jogászokkal való konzultációim alapján is, a 46%-nyi tagság akaratának és az Alapító Nyilatkozatunknak a semmibevételét pedig nem engedhetem.

Bár Pongrátz András és a Jobbik Mi Magunk Platformja ragaszkodik ahhoz, hogy “a jobbikos képviselői eskü megszegése miatt mondjon le a mandátumáról az a Gyöngyösi Márton frakcióvezető, aki a kizárás kezdeményezésével pártszakadást idézhet elő, illetve az a Mirkóczki Ádám, aki nyilatkozataival hiteltelenné tette a pártot és megtagadta a 2010 előtti Jobbikot”, én nem várom el a tárgyalás témájává tenni azt. Viszont szeretném felhívni figyelmüket jobbikos eskünk általuk nem idézett, első háromnegyedére, melyet sokan megszegnek: “a Szent Koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjeként csak és kizárólag nemzetemet és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak, nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól, a nélkülözéstől és a szolgaságtól. Minden erőmmel, tudásommal és tiszta lelkiismeretem megőrzésével azért fogok dolgozni, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgálója legyek.” Lehetetlennek tűnik az olykor egymásba ütköző pontoknak (és hasonlóan ellentétes értelmezéseknek-elvárásoknak) mind megfelelni, miközben a törvényes eskünkben még az is áll: “fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; az országgyűlési képviselői tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom. Isten engem úgy segéljen!”

Amennyiben az elnökség nem hajlandó Toroczkai László vagy más, a kongresszus 46%-ának akaratát hűen képviselő jelöltnek adni mandátumomat, akkor annak végső sorsát a június 23-ai gyűléstől teszem függővé.

Facebook

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: