KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Drogkészítést tanultak az egyetemen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Macujama Egyetem egyik tanára engedély nélkül tanította meg gyógyszerészeti hallgatóinak, hogyan állíthatnak elő MDMA-t.

Ez a mesterségesen előállított anyag az ecstasy – más néven partidrog – fő hatóanyaga. Az MDMA (3,4-metiléndioxi- N- metil-anfetamin) legfőbb hatása az eufória, tehát ez az anyag akadályozza vagy teljesen megszünteti a tudatos gondolkodást.  A drogkereskedelemben a tablettákat más anyagokkal is hígítják, ezért nem találni tiszta ecstasyt és emiatt több káros hatása is lehet. Szakértők vizsgálják, hogy a gyógyászatban, mint például a mentális zavaroknál használható-e ez a szintetikus anyag.

A japán drogtörvények ételmében, minden tudományos intézmény munkatársainak engedélyre van szüksége, hogy ilyen anyagot előállítsanak vagy felhasználjanak a munkájuk során.

 Az oktatónak volt ilyen licence, ám az 2013 elött lejárt, éppen ezért a professzor bűnösnek vallotta magát. Rajta kívül még egy kollégája és négy diákja érintett a témában. A hatóságok már január óta vizsgálódnak az ügyben. A professzor laborjában végzett vizsgálatok alapján nem találtak MDMA-t, viszont egy másik anyagra utaló nyomokat igen. Ha a bűnösségét bizonyítják, akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A Macujama Egyetem elnöke, Mizogami Tacuja, elnézést kért a történtek miatt és kijelentette, hogy igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ilyen eset ne forduljon elő többet. Hozzátette, hogy a két oktató ellen fegyelmi eljárás is indult.

Lékó Eszter
Inter Japán Magazin

Ez is érdekelheti:  Moszkvában megvizsgálják a Dnyeszter menti Moldáv Köztársaság védelmi kérelmét

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük