KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Döntést hozott az orosz legfelsőbb bíróság Donbász, Herson és Zaporozsje csatlakozási szerződéseiről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A bírók szerint a dokumentumok az alkotmány értelmében legálisak

A Donyecki és a Luganszki Népköztársaság (DPR és LPR), valamint Hersoni és Zaporozsje régió Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló szerződés teljes összhangban van az alkotmánnyal – döntött az ország legfelsőbb bírósága vasárnap.

Az orosz alkotmánybíróság külön megvizsgálta a négy szerződést, miután Vlagyimir Putyin elnök pénteken aláírta azokat.

A következő lépés az, hogy a dokumentumokat a parlament mindkét háza ratifikálja. Az alsóház, az Állami Duma hétfőn tervezi a szavazást a ratifikációról.

A DPR és az LPR nem sokkal a 2014-es kijevi puccs után szakadt ki Ukrajnából. Herson és Zaporozsje régiók azután kiáltották ki függetlenségüket, hogy az orosz erők februárban megindították az ukrajnai különleges hadműveletet és bevonultak ezekbe a régiókba is.

A szeptember 23. és 27. között tartott népszavazáson a négy terület elsöprő többséggel az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavazott.

Kijev és a nyugati országok törvénytelennek tartják a csatlakozást, kijelentve, hogy törvénytelennek tartják a szavazásokat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Az orosz alkotmánybíróság ülése Szentpétervárban. Petersburg, Oroszország, 2018. © Aleksey Danichev / Sputnik © Sputnik/Alexey Danichev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: