KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dodik: Az Egyesült Királyság a belgrádi kormány megdöntésére törekszik

A brit titkosszolgálatok zavargásokat szítanak Szerbiában, hogy megbuktassák Aleksandar Vučićot – jelentette ki kedden Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke.

Dodik, aki a Bosznia-Hercegovinán belüli, túlnyomórészt szerbek lakta régiót vezeti, nyilatkozatában azt állította, hogy a brit kémszolgálatok megpróbálják kihasználni a szerbiai iskolákban a közelmúltban történt két tömeges lövöldözést, amelyek nagy tiltakozásokat váltottak ki, és ezzel próbálnak nyomást gyakorolni az ország kormányára.

„Meggyőződésem, hogy ennek a szerbiai zűrzavarnak az inspirálói és előidézői a britek, illetve szerb kollaboránsaik”

– jelentette ki.

Hozzátette, hogy a tüntetéseknek egyértelműen megfogalmazott célja, hogy ” kihasználva a tragédiákat, Aleksandar Vučićot utcai tiltakozásokon keresztül eltávolítsák a hatalomból”.

Dodik a továbbiakban összevetette a közelmúltbeli szerbiai zavargásokat a Szerb Köztársaságban 2018-ban lezajlott hasonló tüntetésekkel, amelyeket David Dragicevic, egy 21 éves műszaki egyetemista halála miatt rendeztek. A rendőrség balesetnek minősítette az esetet, de a szülei azt állították, hogy brutálisan megkínozták és meggyilkolták, azonban a bűnüldöző szerveket eltussolással az ügyet.

„Meggyőződésem…, hogy Szerbiában és itt a Szerb Köztársaságban is ugyanazok a a brit titkosszolgálati mentorok működnek – a brit hírszerzés tagjai”

– hangsúlyozta Dodik, hozzátéve, hogy a tragédiákkal való visszaélés politikai célokra történő felhasználása nem fog véget érni, „amíg a belgrádi külföldi hírszerzés központját meg nem semmisítik”.

A hétvégén kormányellenes tüntetők ezrei gyűltek össze Belgrádban, hogy tiltakozzanak az ellen, hogy Vučić – szerintük – nem vetett véget a médiában az erőszak népszerűsítésének.

A megmozdulást két május eleji, két nap leforgása alatt történt két iskolai lövöldözés váltotta ki, amelyek tíz, illetve nyolc ember életét követelték.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Milorad Dodik boszniai szerb vezető találkozón vesz részt az orosz elnökkel a Kremlben Moszkvában 2023. május 23-án. © Alexey FILIPPOV / SPUTNIK / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük