KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Démosz, vagy démon?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

avagy Bayer Zsoca, az elkeseredett bicskanyitogató szerepkörében

A demokráciát, már Arisztotelész is a helytelen államformák közé sorolta Politika című művében. A politeia elfajulásának tekintette. A politeaban, a legfőbb hatalmat a tömeg, a sokaság gyakorolja a közjó érdekében, míg a demokráciában a magánelőnyére. Micsoda különbség!

Mégis, manapság, tűzzel, vassal, ha kell ultra modern fegyverekkel mindenüvé a demokráciát igyekeznek eljuttatni, meghonosítani, hihetetlen károkat okozva ezzel a sárgolyón. Ráadásul, hogy tetézzük a bajt, tegyünk rá még egy lapáttal! Vajon a demokrácia szóösszetétel első fele mit takar? Mert a jelek szerint korántsem biztos, hogy az eddig szinte magától értetődő, már-már az unalomig szajkózott, és mindenki által bemagolt „démosz” azaz nép kifejezés használata indokolt, sokkal inkább van olyan érzése az embernek, hogy a démon, vagyis az eredetileg istent, később az isteneknél alacsonyabb, az embereknél magasabbrendű lényeket jelölő szó használata indokolt… A démonok pedig, mint köztudott inkább rossz, gonosz tulajdonságokat testesítenek meg, képesek a tudat befolyásolására, mások megszállására. Demokrácia helyett tehát, amely már önmagában is a csapnivaló államformák közé tartozik, a még súlyosabb démonokrácia hatja át mai világunkat.

A Varga Tibor által csak „Nagy Francia elsötétedésnek” nevezett katasztrofális esemény óta, vagyis azóta, hogy az emberiséget, leszakították szakrális talapzatáról, a helyzet csak egyre romlik. Legutóbb Bayer Zsolt a Magyar Hírlap weboldalán kesergett arról, hogy véget ért a demokrácia. Igaz, ő ezt így kerek-perec nem mondja ki, talán nem mondhatja ki, de gyakorlatilag erről van szó „Merre tovább?” című írásában. Egy rövid részletet idézünk belőle:

„Ha tavaly tavasszal az új magyar kormány tárgyalóasztalhoz ülteti az IMF-t, és további hitelmegállapodásokat ír alá, akkor most minden rendben lenne. Ha az új kormány – az IMF utasítására – tovább szigorította volna szociálpolitikáját, most minden rendben lenne. Ha a piac mindenhatóságára hivatkozva tétlenül nézné, hogy a devizahitelesek tízezrei mennek a híd alá, minden rendben lenne. Ha nyakló nélkül vennénk fel újabb hiteleket, minden rendben lenne. Ha a bankok helyett a családokat adóztatnánk, minden rendben lenne. Ha privatizálnánk a maradék állami vagyont, minden rendben lenne. Ha az állam nem próbálna meg szerepet vállalni a gazdaságban, minden rendben lenne. Ha nem próbálnánk meg helyzetbe hozni a középosztályt, minden rendben lenne. Ha nem a Himnusz első soraival kezdődne az új Alkotmány, minden rendben lenne. Ha nem adtunk volna állampolgárságot a határon túli magyaroknak, minden rendben lenne.

Akkor most a Moody’s a befektetésre ajánlott kategóriában tartana bennünket. Csak akkor teljesen felesleges lett volna választást tartani 2010-ben… Ezt a Gyurcsány–Bajnai tandem is folytathatta volna.”

Na ez volt az a pont, ahol a magyar ember zsebében szalonnázás céljából tartott bugylibicska félautomatikus üzemmódban azonnal kinyílott a zsebemben.

Megmondom az őszintét, nem értem Zsoca barátunkat. Csütörtökönként Boros Imre és Bogár prof társaságában hetente tisztába jöhet a valódi helyzettel. Persze elképzelhető, hogy ott sem szabad kimondani bizonyos dolgokat, no de hát hülyék azért nem vagyunk, kérem tisztelettel! Bizony jó az, ha olyanok véleményét is figyelembe vehetjük, akiket nem engednek szóhoz jutni a mainstream médiában, vagyis akik kimondhatják az igazságot.

Legutóbbi írásomban már hivatkoztam Drábik Jánosra, aki a visszafizethetetlen adósság visszafizetésének megtagadásáról beszélt, mint szerinte követendő irány. Nos itt van a bajom Zsoca barátunk írásával. A miniszterelnökhöz hasonlóan, megáll félúton. És igazából ez az, ami végzetes hiba! Mielőtt a demokrácia, vagy démonokrácia ördögi szemfényvesztéséről szóló talányos manipulációs eszköztár mibenlétéről folytatnánk némi  kötetlen diskurzust, pattintsunk ide még egy részletet az ominózus írásból:

„Az sem formális logikai okoskodás, ha végiggondoljuk, mi lenne Magyarországgal, ha a radikálisok kormányoznának, és megvalósítanák minden ígéretüket. Nos, a mindenképpen óvatos, a realitásokat messzemenően figyelembe vevő Orbán-kormány két hét alatt vesztett csatát a nemzetközi pénzvilággal szemben. Mindezt azért, mert megadóztatta a bankokat, a multikat, és mert megpróbált szakítani a Nemzetközi Valutaalappal. Kérdezem: mi lenne most itt, ha Vona Gábor bejelentené, hogy tárgyalásokat kezd az államadósság visszafizetésének felfüggesztéséről vagy átütemezéséről? Tehát még egyszer: ha a valutaalappal történő szakítás kísérletéből és a bankok megadóztatásából az lett, ami lett, mi lenne az adósságunk vissza nem fizetésének akár csak meglebegtetéséből? Hány forint lenne most egy euró? Ötszáz? Hatszáz? Melyik befektetési kategóriában lennénk? A DDD-ben?”

Megdöbbentő, hogy a történések és realitások ellenére az, ami most fog következni, még mindig szentségtörésnek számít, és még mindig tilos beszélni róla a mainstream (fősodratú) médiában, de attól, hogy nem akarunk tudomást venni a bajról, az attól még igenis létezik!

A Hegylakó című filmsorozatban volt egy epizód, amikor a derék felföldi egy varázsló képeségekkel bíró halhatatlannal találta szembe magát, aki képes volt meghipnotizálni az embereket, fáradttá, elcsigázottá téve őket, ami egy kardpárbaj során kifejezetten rosszul hangzik így elsőre. Ha teszem azt nem vagyunk képesek felemelni a kardunkat, könnyen elveszíthetjük a fejünket. Hősünk nem is nagyon tudott mit tenni a bűbájos varázsló ellen. Ám ekkor a kisiskolások számára magától értetődő közmondás, és gyermekkori önmaga a „Többet ésszel, mint erővel!” bölcsesség mentőötletével sietett a segítségére. A bűbájos szavak elbizonytalanítanak, fáradttá tesznek? Hogyan védekezz ellene? Nagyon egyszerűen! Ne halld meg!

Nos, ez tényleg nagyon egyszerű, nekünk is valamilyen pénzügyi Bilson-vattát kellene a fülünkbe dugni, hogy ne halljuk meg az IMF és a Világbank, meg a soha senki által semmire fel nem hatalmazott Rotschild-érdekeltségű hitelminősítő magáncégek szirénhangjait. És bizony létezik ilyen Bilson-vatta!

És ha már a demokrácia kérdésköre szóba került! Rögtön meg fogjuk érteni, hogyan függnek össze egymással a dolgok. A bemelegítő kört már e helyt is sokszor megfutottuk, de ismétlés a tudás atyja, s anyja.

A hazánk által kibocsátott adós levelek, melyek fejében külföldi tőketulajdonosoktól drága pénzen (kamatfelárért) hitelt kapunk, kell, hogy rendelkezzen fedezettel, amely fedezet tulajdonképpen nem más, mint az adóbevétel. No, mármost, ha ez a fedezet létezik, márpedig kétségkívül létezik, ennyi erőből pénzt is kibocsáthatnánk, hogy élénkítsük a gazdaságot, ráadásul kamatmentesen! Vajon miért nem ezt tesszük? A válasz nagyon egyszerű: Európai Unió. Ezzel a végtelenül káros birodalmi struktúrával együtt az Unió központi bankjának mindenható uralmát is kényszerűen a nyakunkba kellett vennünk. Ez az intézmény – kiegészülve természetesen az IMF és a Világbank nevű hasonszőrű társintézményeivel egyetemben – diszponál hazánk pénzügyi… Na most vagyok igazán gondban, mert hirtelen nem is tudom mijével. Pénzügyi önállóságról már ugye régen nem beszélhetünk.

És akkor itt érkezünk el a dolog politikai vetületéhez! Hogy is mondja Zsoca barátunk?

„Csak akkor teljesen felesleges lett volna választást tartani 2010-ben… Ezt a Gyurcsány–Bajnai tandem is folytathatta volna.”

Na ez az! Itt lóg ki valami gigantikus méretekben az a bizonyos sokat emlegetett lóláb! Gondoljon csak bele a tisztelt Olvasó! Első és legfontosabb feladat lenne újra visszavenni nemzeti kézbe a Magyar Nemzeti Bank nevű, a jegybank szerepét betöltő pénzintézetünket! Ez sima feles törvény, a nép, a démosz által megválasztott törvényhozásban pedig kétharmados, vagyis döntő többséggel vannak jelen a magukat nemzetinek valló politikai erők. És mégsem teszik meg! Nem teszik meg, mert nem tehetik meg! Mindaddig egész biztosan nem, amíg tagjai vagyunk ennek a végtelenül káros és szükségtelen, valamint a becsületes színvak számára (copyright by Szántai Lajos) a Szovjetunóval teljesen megegyező birodalmi struktúrának, az Európai Uniónak!

500 vagy 600 forint lenne egy euró? Mi történne akkor, ha a kétharmados parlamenti többség birtokában – ne feledjük, aszonta a nagyságos vezérlőfejedelem darab idővel ezelőtt, hogy őket a nép hatalmazta fel erre meg arra (most látjuk, hogy mennyit is ér ténylegesen ez a felhatalmazás) –, szóval a nép akaratából megválasztottak, kilépnének az Európai Unióból? S hogy ez mennyire nem csak a „kibicnek semmi sem drága” mentalitás egy sajátos megnyilvánulása, azt mi sem bizonyítja jobban, mint ugyanennek a weboldalnak (Magyar Hírlap) egy másik híre, le is mentettem, hátha leszedik majd róla, mely Merkel és Sárközy fotója mellett ezzel a címmel jelent meg:

„Szupereurópai klub létrehozását javasolja Merkel és Sarkozy

Londoni elemzők szerint a piacon már árazzák az euróövezet szétesését”

Márpedig, ha szétesik az euró zóna, szétesik az unió is.

És ha már a kétharmados többség, amitől úgy annyira rettegteg az LMP-től kedzve a posztkommunistákon keresztül Heller Ágnes külhoni barátai is, most látjuk igazán mennyire és mire is elég ez a bizonyos retteget kétharmad, amikor igazán lényegbe vágó kérdésekről lenne szó, gyakorlatilag semmire, mert mások dirigálnak kívülről és messziről, na szóval ezen elsöprő, a nép által felruházott hatalomnál fogva, vajon meddig tartana hozni egy olyan törvényt, hogy kötelező átváltani a devizahiteleket forintra és az eredeti árfolyamon törleszteni, s ezt minden banknak kötelező alkalmaznia. Punktum. Innentől jönne aztán a klasszikus, „El lehet menni…” kezdetű idézet.

Amint azt már előző szösszenetetmben említettem, nem lévén tagjai tovább az európai uniónak, simán beleférne, hogy kijelentjük, a földrészt ért spekulációs támadások miatt, Magyarországon kizárólag forintban lehet fizetni. Abban a pillanatban bárki, aki itt bármilyen kereskedelmi tevékenységet akar folytatni, muszáj lenne forintot vásárolnia. Kamatmentes közpénzrendszer keretében az állam megkezdhetné végre a gazdaság élénkítését, amely nem okozna inflációt. A jól működő nemzetközi példák mindenki előtt ismertek.

Svájc pénzforgalmának tekintélyes része az 1934 óta működő, készpénz helyettesítő WIR helyi számlapénz rendszerben történik. Az emberek megbíznak egymásban, a pénz alapja ugyanis a bizalom. De mi történik akkor, ha valakik, valahol senki által nem ellenőrizhető módon visszaélnek ezzel a bizalommal?

Ilyen meg olyan az euró és a svájci frank árfolyama? Na és! Kit érdekel! Ne halljuk meg! Itt akarsz bankot működtetni, kereskedni? Mindent forintban! Deviza műveleteket kizárólag a ténylegesen magyar, ténylegesen nemzeti kézben lévő jegybank végezhessen, senki más! A polgárok pedig a 100%-osan magyar kézben lévő takarékpénztárakba vigyék át megtakarításaikat!

És ha már a demokrácia kérdéskörét érintettük! Ha egy olyan egyszerű, feles törvény keretében szabályozott kérdés, mint a Nemzeti Bankról szóló, a mindent elsöprő, mindenkit a diktatúra rémével fenyegető, s ezért bizonnyal az ördögtől való kétharmados többség birtokában sem tudnak, vagy inkább nem akarnak (értsd: nem szabad nekik!) helyére tenni, akkor kérdem én, hol van itt a demokrácia?! Miért csak olyan emberek kerülhetnek helyzetbe a politikai hatalomgyakorlás szempontjából, akik valamilyen módon (mások által külföldről) foghatók, vagy zsarolhatók? Hol van itt a nép választása? Kik döntik el, hogy kik kerülhetnek fel a listákra, kikre lehet szavazni? Ébredjünk már fel emberek? Mondjuk érdekes lenne feltenni ezeket a kérdéseket képviselői fogadóórákon, bár az egyéni képviselők, mint szürke eminenciások bizonnyal nem nagyon tudnának válaszolni ezekre a kínos kérdésekre, hiszen úgyis mindig minden a központban dől el. És itt is egy végzetes hibajelenséget figyelhetünk meg, itt is elég lenne a józan paraszti észre hagyatkoznunk, és mégsem tesszük! Hiszen egy rendszert soha nem lehet a perifériájáról (Brüsszel) irányítani, márpedig Európa kellős közepén a Kárpát Haza található.

Visszatérve tehát a demokráca vagy a démonokrácia kérdésköréhez, ezért nyitotta ki, ezúttal Bayer Zsoca, a szalonnázás céljából zsebemben tartott bugyli bicskát írásával. Én megértem, ha valaki esetleg az állásával, megélhetésével játszik, amikor kimondja a teljes igazságot, de aki Á-t mond, annak bizony kutya kötelessége a B-t is kimondani! Ha elindultunk egy úton, akkor most már egyszer végre menjünk is végig rajta! Tudom, hogy ez Fidesz tagsági könyv birtokában meglehetősen nehéz folyamat lehet, de már nincs hova hátrálnunk!

A demokrácia nem most, már jóval korábban véget ért, csak most érett meg rá az idő, hogy lassacskán beszélni lehessen róla. Ezt is csak azért, mert immáron feltartóztathatatlanná vált a folyamat, s a régi rendszer urai már nem képesek arra, hogy megakadályozzák a változást, éppen ezért most újból az élre akarnak állni. A hiba ott van, hogy megreformálás, vagyis a köztársaság, a demokrácia visszaállítása helyett, valami egészen mást, valami olyat, kellene visszaállítani, ami bizonyítottan jól működött, s ami újra visszaadja a magyarság hitét: a szakrális királyságot! A Szent Korona is, s vele a Jó Isten, itt van velünk, tehát sikerülni fog!

Álmos nagykirályunk szava:

„A derekasságot nem a nép nagy száma, hanem a lélek bátorsága szabja meg!”

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

www.johafigyelunk.hu

(Nemzeti InternetFigyelő)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

15 thoughts on “Démosz, vagy démon?

 1. „A demokráciát, már Arisztotelész is a helytelen államformák közé sorolta Politika című művében. A politeia elfajulásának tekintette. A politeaban, a legfőbb hatalmat a tömeg, a sokaság gyakorolja a közjó érdekében, míg a demokráciában a magánelőnyére.”
  Winston Churchill brit miniszerelnök nem olvasta volna az ókori görög Arisztotelész megállapítását?
  Arisztotelész (gör. nemes cél?) tudott jobbat a demokráciánál, Churchill herceg már nem. Önellentmondó szállóigéje szerinte a demokrácia a legrosszabb államforma, de jobb nincs.
  A hatalmas gazdagodás Kelet-Európában, a megélhetési politizálás azonban mindannyiunk számára nyilvánvaló és provokatív.
  Két évezred feljődése ennyit hozott volna csak?

 2. Nagyon helytálló a cikk kedves „öntudatos pécsi polgár”. lehet, hogy e sorok olvastán valaki elfogultsággal fog vádolni, mert bevallom, hogy jelentéktelenségem valamikor Pécsett látta meg a napvilágot.
  Ami Bayer Zsoltot illeti, nekem már van Vele kapcsolatban személyes élményem. Azt látom, hogy Zsolti már hosszú ideje nem a régi.

  1. Szörnyű is lehet, ha az embernek megmondják, mit szabad és miről kell írni, s nem azt veti papírra, ami a saját gondolatai, érzései, netán meggyőződése.
   Így járt Bayer is! Bérbe adta a farát, hát szolgálnia kell. Ez a sorsa minden pénzért és fizetésért író közírónak.

 3. Hová kerültünk?
  Az Európa Unió elitklub tablója
  Anglia: 1919-ben a világ szárazföldjének és népességének egynegyedét uralta és rabolta ki gyarmatbirodalomként. Azt megelőzően saját mezőgazdasági lakosságát földjéről elüldözte, hogy ott birkalegelő legyen, szövőipara számára, majd a városba özönlő munka ”kerülőket” (évi nyolcvan-százezer főt felakasztatott). Az Ír sziget lakosságának felét kiirtotta, más fél millió ír lakost Amerikába üldözött. A skótok között a tatárjáráshoz hasonló népirtást követett el. Indiában tízmilliók pusztultak el az angolok áldásos missziója nyomán. Ők ítélkeztek Trianonban!
  Belgium: Az anyaország nyolcvanszorosát igázta le Közép-Afrikát kíméletlenül, kifosztották, a kényszermunkára fogott lakosságát gyilkolták, megcsonkították, hogy munkára kényszeríthessék.
  Franciaország: későn lépett be a buliba, így ő Oroszországba, a Balkánra, Törökországba tőkekiviteli uzsorával, és kisebb gyarmatokkal kereste kenyerét.
  Hollandia: az anyaország hatvanszorosát gyarmatosította, és a kereskedelmi hajózás, a gyarmati fűszer behozatala Európába üzletágat mondhatta magáénak.
  Németország: Széttagoltsága okán kimaradt a buliból, az újra felosztás követelésével, két világháborúval, gázkamrával építette az európai kultúrát.
  Olaszország: széttagoltsága és háborúi miatt, melyet az őket is gyarmatosítani próbáló Spanyol és napóleoni európer Franciaország leigázott, kimaradt, és késői „sakál jellegű próbálkozásával” Etiópiát hódítja meg 1936-ban, és Hitler elvtárs kénytelen megtámogatni Észak-Afrikában, sok ezer tankját, nehéz teherautóját, elveszítve. Tunézia „kiviteli cikke” az ócskavas, két évtizedig!
  Portugália: a fűszer és a rabszolga kereskedelem, a nemesfém behozatali konjunktúra szintén a gyarmatok szerzésére ösztönözte, de serege és királya elpusztult, így maga is Spanyol uralom alá került. (a hóhér akasztása, és az európai szolidaritás másik arca).
  Spanyolország: Mexikó és Dél-Amerika kirablásában jeleskedett, de az óriási mennyiségű arany és ezüstkincsből templomokat, katedrálisokat épített iparfejlesztés helyett, így hiába volt első, hamar alulmaradt a versenyben.

  1. A „mi lett volna, ha” kérdésre.
   Ha meggondoljuk, hogy mind a mongoljárás előtt, mind I. Mátyás király korában Magyarország lakossága azonos volt Angliáéval, „sajnálhatjuk” csak igazán, milyen világszép civilizációs gaztettekből „maradt ki” a magyarság és együtt élő népei… Csodáljuk, ha Trianonkor az akkori keresztény/keresztyén világhatalmak ilyen alaposan megbüntettek bennünket?

 4. Szabó Dezső: A demokrácia problémája (1939?) részlet
  „Így pld. A halál vak öngyilkosságú elfogadása az egy kisebb állam részéről, ha egy nála nagyobb, katonailag és gazdaságilag sokkal, erősebb állammal közös vámterületi viszonyba lép. Természetes: hogy eleinte nagy farsangi kimutatások történnek, hogy ez a viszony milyen lakodalmas szőlő, lágy kenyér és sárga lé az elnyelendő állam részére. És, az után, a becsábítás vállvetettséges és egymásrautaltságos görögtüzei után: a megközösvámterületezett áldozat csakhamar teljesen elveszti önsorsa intézésének lehetőségét, vak eszköz lesz az idegen érdek akaratában a végső elnyeletéséig. Hanem az áldozatul kiszemelt ország politikai kalandorai, közéleti gengszterei amint észreveszik, hogy egy idegen hatalom mind erősebb parancsot jelent „Hazájukban”. Bandita étvágyuk szemérmetlen mohóságával mind szemérmetlenebb, korlátlanabb felajánlkozással igyekeznek megszerezni az idegen hatalom támogatását minden zsiványságnál becstelenebb politikai törtetésük mellé. Mint bordélyossá züllött apa leánya testét pénzes uraknak: baromi, arcátlansággal ajánlgatják fel a hazai föld egyes pontjait (Mai nyelven: privatizáció) a gazdasági függetlenséget, az állami függetlenség, a nemzeti élet minden biztosítékát. Az apokaliptikus versenyben az remél győzni, aki korlátlanabbul becstelen és sárosabb pofával tud végiggázolni meztelenre, vetkeztetett anyja testén. Idegen júdáspénzből elő gaztényezett lapjaikban nem csak az idegen hatalom dicsőítését, hódító ideológiáját táncolják, meztelenre vetkeztetett ringyósággal,(emlékeznek? Régi szép szocialista sajtó!) hanem: denunciálják nemzetük, fajtájuk minden védő mozdulatát, életösztönének minden jelenségét és vad hajrában uszítanak mindenki ellen, akiben a nemzeti védelem lehetőségét sejtik. A gengszter-olimpiásszá züllött modern politikai élet e szörnyű gazemberei, fertelmes anyáktól elvetélt hiéna-arcú ember bestiák dögletes versenyében nincs belső gátlás, nincs külső szentség, ami megállíthatná gerjedt iramukat.

 5. „A demokrácia nem most, már jóval korábban véget ért, csak most érett meg rá az idő, hogy lassacskán beszélni lehessen róla. Ezt is csak azért, mert immáron feltartóztathatatlanná vált a folyamat, s a régi rendszer urai már nem képesek arra, hogy megakadályozzák a változást, éppen ezért most újból az élre akarnak állni. A hiba ott van, hogy megreformálás, vagyis a köztársaság, a demokrácia visszaállítása helyett, valami egészen mást, valami olyat, kellene visszaállítani, ami bizonyítottan jól működött, s ami újra visszaadja a magyarság hitét: a szakrális királyságot! A Szent Korona is, s vele a Jó Isten, itt van velünk, tehát sikerülni fog!”
  Talaltam egy hsz-t,mely nagyszeruen erzekelteti Magyarorszag jelenlegi helyzetet.A kepen meg lehet „pontositani”,hogy minden hazai es nem hazai,de magat magyarnak vallo a helyere keruljon.A helyesirasi hibakkal en nem foglalkoztam.
  http://magyarmegmaradasert.hu/component/k2/item/2811-egy-lehets%C3%A9ges-ki%C3%BAt-a-mesters%C3%A9ges-v%C3%A1ls%C3%A1gb%C3%B3l
  „#3 Szemtanu 2011-11-28 02:51
  Igen.. lehetseges, minden lehetseges volna ha a korulmenyek adatottak lennenek.
  Nem tudom kinek mekkora az elkepzelo tehetsege. En mindeg, amikor olvasok, nem csak futom a sorokat es nyelem a szavakat, mondatokat, hanem alltalaban beleelem magam a tortenetbe. Legyen az regeny vagy tudomanyos cikk.
  Na most akkor elmeselem hogy hogyan kepzelem el a Magyar helyzetett, es a lehetosegeket.

 6. folytatas:
  Kepzeljetek el egy hatalmas godrott. Nagyot, benne minden magyarral. A nep nyakaban meg ott ulnek a kormany tagjai, miniszterek, es Orban Viktor. A jobbikosokat is oda tehetjuk. El lehet kepzelni egy ilyen idilli kepet. Persze hogy el. Na most kepzeljetek el az osszess miniszter es Orban kezet guzsba kotve. A kotelre ra van irva Made In United Europe. Megvan a kep? Akkor rajzolom tovabb. Most mindenki kepzelje el hogy a godor egy poce godor tele trutyival. Nyakig er a minisztereknek, az emberek mar ki sem latszodnak. De ulnek a godor szelen is, meghozza magyarok. A polojukon piros szegfu es LMP jelzes. Ott ulnek a godor szelen letolt gatyaval es toltik fel tovabb a godrott. Es hogy teljen minnel hamarabb az elvtarsakat etetik a brussszeliek. Kozben hosszu botokkal egy par kissapkas, polojukon IMF fenseg jellel toszogatjak a kormanypartiakat, varva hogy mikor fulladnak mar meg.
  A godor jobb oldalan ulnek emberek, ok is sapkaban, igaz ezek a sapkak nem csak a fejbubot takarja el, ezek kup alakuak. Az emberek a kupalaku sapka alol figyelik a godorben es a godor szeli torteneseket, es kozben eszegetik a rizsuket, es varjak mikor kialtanak a godorbol segitsegert.
  Na ez att a kerdes hogy mikor fog elhangzani a segelykialtas? Ez lehetoseg. A tobbi csak egy bena tehetetlen, fegyvertelen, penztelen nemzet elmelkedesei.
  Ez a kekfrankos dolog mukodik, egy eros gazdasaggal rendelkezo tarsadalomban mint peldaul Svajc. De probald kifizetni a deviza hiteleded ilyen penzel….A rohogestol a kissapka le fog esni a nagyorru fejebubjarol.
  Idézet”
  Bocsanat Adminok a hosszu idezetert.

  1. Pont ez a lényeg, kedves Az igazat mondd, ne csak a valódit! Ne próbáld kifizetni a devizahiteledet, mert nem lehet! Ugye emlékszünk még a magánnyugdíj pénztáraktól történő pénzlenyúlásra? Megjegyzem teljesen jogosan! És lám! Mi történik darab idő múltán? A sárgolyó túloldalán két gombnyomással semmissé teszik az egészet! Hát akkor szabad folytatni a minden áron történő adósság visszafizetés néven zajló őrületet? Ugye nem?
   1 öntudatos pécsi polgár

 7. Ebben az őrült országban, a hatalom látható, és láthatatlan birtokosai már nyugodtan engedhetik a Bayer Zsolt féléket összevissza (egyszer ide, másszor oda) beszélni. Mert a hallgatók fülei, a nézők szemei, már át vannak állítva a „kereskedelmi” adók színvonalára, tematikájára.
  Nincs már elegendő gondolkodó fő nagyon régóta.
  Az alábbi két példa, ugyan erőtlen, de annál szemléletesebb módján bizonyítja, hogy hol tartunk a gondolkodásban, van-e ép elménk.
  Mert, elfogadjuk, nem is tiltakozunk, vele élünk…
  Példa :
  – Mióta lehetséges az országban törvényesen olyan szerződést kötni, amelyiket az egyik fél, de csakis az egyik fél (bankok), bármikor, bármilyen okból a maga javára megváltoztathat ? Nagyon régóta. Ki figyelt fel erre, ki gondolta úgy, hogy ilyen szerződést nem szabad épeszű embernek megkötnie ? (országgyűlési képviselő semmiképp)
  vagy :
  – Az egyirányú utcába, a kerékpárosok, a forgalommal szemben behajthatnak, az érvényes szabályok szerint ?
  Ha, a tömeg, a demos, ilyenekre (és a hasonló ezrekre) még a szemöldökét sem rántja fel, akkor az a tömeg nem más, mint a pöcegödör tartalma.

  1. Vajon,”anno”,hol volt „A józan paraszti ész is megemlítésre kerül „-t?
   Tágra zárt fülek…az ellopott rendszerváltás története mp3 ban
   http://lmv.hu/node/4965
   Szoval,hol is lehet dolgozni,es mennyi az ehber,es akkor most mindenki ugorjon ki az ablakon?
   Bizony, bűnben fogant az a „rendszervaltas”,vagyis jogtalansagra,ami jogot nem kepezhet.De ezt mar mindenki tudja.
   Ezert irtam:
   ALSZENTEKNEK,FARIZEUSOKNAK KULONOSEN AJANLOTT!

 8. Ha valaki meg mindig ugy gondolja:A szerencsetlen,becsapott sorstarsaival nem kell SZOLIDARITAST vallalnia,annak javaslom-igy,Karacsony elott,ADVENT idejen a lelkiismeretenek vizsgalatat!-,valamint az alabbi linkek „megtekinteset”.Mert senki ne gondolja azt,hogy O vagy a csaladja nem kerul sorra.Csupan ido kerdese az egesz!
  ALSZENTEKNEK,FARIZEUSOKNAK KULONOSEN AJANLOTT!
  http://www.ustream.tv/recorded/15136661#utm_campaign=synclickback&source=http://huntv20.hunikornis.info/kozma-jozsef-jogsegelyszolgalat/&medium=15136661
  http://www.hitelkarosultakert.hu/
  http://www.feherkemeny.com/
  http://mszfszk.hu/
  http://huntv.info/cb/videos/30/Jogseg%C3%A9ly-szolg%C3%A1lat/most_recent/all_time/
  http://huntv.info/cb/videos/30/Jogseg%C3%A9ly-szolg%C3%A1lat/most_recent/all_time/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük