KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Deák Dániel: Magyarország nem teheti meg, hogy bármilyen fegyveres konfliktusba beavatkozzon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország geopolitikai helyzetéből adódóan nem teheti meg, hogy bármilyen fegyveres konfliktusba beavatkozzon – hangsúlyozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

Deák Dániel felidézte, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán egyértelműen kijelentette: Magyarország célja, hogy ebből a háborús konfliktusból kimaradjon; továbbá elutasította azt álláspontot, amelyet több ellenzéki politikus, köztük Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt is képviselt, hogy Magyarország katonákat vagy fegyvereket küldjön Ukrajnába. Megjegyezte: a jelenlegi információk szerint egyetlen NATO-tagállam sem küld katonákat Ukrajnába.

Az elemző szerint Magyarország annyit tehet, hogy az Európai Unió és a NATO tagállamaival egyetértve támogatja a közös álláspontot, lépéseket. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy Európa – köztük Magyarország is – kiszolgáltatott az orosz gáznak és kőolajnak. A földgáz és a kőolaj világpiaci ára már meg is emelkedett – tette hozzá.

Magyarország feladata továbbá a menekültek fogadása, ellátása – emelte ki az elemző, hozzátéve: több százezres menekülthullám fogadására is van terv.

Deák Dániel emlékeztetett arra, hogy a Magyar Honvédség erőket csoportosított át Magyarország keleti térségébe. Feladatuk az – ahogy azt Benkő Tibor honvédelmi miniszter is mondta -, hogy ha a háborús konfliktus Ukrajna nyugati részére is átterjed, fogadják az érkező menekülteket, továbbá megakadályozzák, hogy a fegyveres konfliktus Magyarország területére is átterjedjen.

Ez is érdekelheti:  Nemzetközi jog lesöpörve, az EU hivatali szintre emeli a lopást

MTI

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük