KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csak egy történet Istenről és a hit erejéről

Dr. Mark egy neves onkológus. Úgy adódott, hogy egy fontos konferenciára kellett repülnie egy nagyvárosba, ahol orvosi díjjal akarták kitüntetni. Egy órával a felszállás után azonban a járat, amivel utazott volna, kényszerleszállást hajtott végre az útba eső legközelebbi repülőtéren. Az orvos elhatározta, hogy autót bérel és úgy folytatja az útját.

Útközben azonban az időjárás nagyon megromlott, a heves esőzés és vihar miatt a GPS navigáció is bedöglött az autóban. Nem tudott tájékozódni és eltévedt az úton, mert rossz irányba fordult egy kereszteződésnél. Két óra is eltelt, mire rájött, hogy nem jó irányba halad. Éhes volt már és rendkívül kimerültnek érezte magát, ezért úgy döntött, valahol szállást keres egy éjszakára. Végül egy elhagyatott területen lévő kis háznál állt meg, ahol bekopogott.

Egy asszony nyitott ajtót neki. Dr. Mark bemutatkozott és arra kérte a hölgyet, engedje meg, hogy használhassa a telefonját és addig nála maradhasson, amíg nem javul az idő. A nő azt válaszolta, hogy neki sem működik a telefonja, de nyugodtan megvárhatja nála, amíg megjavul az idő.

Szétázva, fáradtan és éhesen az orvos elfogadta az ajánlatot és belépett a házba. Az asszony forró teával kínálta, majd azt mondta imádkozni megy. Mark doktor erre azt válaszolta, hogy ő bizony csak a kemény munkában hisz.

Miközben az orvos az asztalnál ülve szürcsölgette a forró teát, a gyertyafény félhomályában figyelte a nőt, aki egy kiságy mellett imádkozott. Mark megértette, hogy a nőnek segítségre van szüksége, ezért megkérdezte:

– Mit akarsz Istentől? Tényleg úgy hiszed, hogy Isten meghallgatja imáidat?

A nő szomorúan elmosolyodott, majd így válaszolt:

– A kiságyban a kisbabám fekszik, aki ritka rákbetegségben szenved, de csak egyetlen orvos van, aki segíthet neki meggyógyulni. Marknak hívják, de nem engedhetem meg magamnak a kezelés költségét, ráadásul dr. Mark egy távoli városban él. Isten még nem válaszolt imáimra, de tudom, hogy meghallgat és segíteni fog. Nincs semmi, ami megtörné a hitemet.

Mark doktor megdöbbent és sírva fakadt. Halkan csak ennyit mondott:

Ez is érdekelheti:  Szétlőttek egy brit zsoldosokkal és rakétákkal teli raktárat Odessza közelében

 – Az Isten jó…

Hirtelen eszébe jutott, mi minden történ vele aznap: a vihar miatt kényszerleszállást végrehajtó repülőgép, a heves eső, az elromlott navigáció, az, hogy eltévedt a sötétben az autóval és ennél a világtól távol eső házba bekopogva kért segítséget. Rájött arra, Isten egy lehetőséget adott neki, hogy segíthessen olyan szegény sorsú embereknek, akiknek az imán kívül más esélyük már nincs…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük