KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CBS: az USA légideszant hadosztályt telepített Európába, amely készen áll bevonulni Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok Európába vezényelte a 101. légideszant hadosztályt, amelynek parancsnoka azt mondta, hogy kész belépni Ukrajna területére, ellentétben a Fehér Ház nyilatkozataival, miszerint az amerikai katonák nem vesznek részt ellenségeskedésekben az országban – számolt be a CBS News tévécsatorna.

Az amerikai hadsereg 101. légideszant hadosztályát közel 80 év után először vezényelték Európába az Oroszország és az amerikai vezetésű NATO közötti feszültség növekedésének közepette – írja a CBS News.

A “Screaming Eagles” becenévre hallgató könnyűgyalogos egységet arra képezték ki, hogy órákon belül harcra készen a világ bármelyik harcterén bevethető legyen.

Az amerikaiakat szállító Black Hawk Románia Fekete-tengeri partvidéke mentén észak felé haladva végül egy olyan előretolt műveleti területen szállt le, ahol amerikai és román csapatok közös szárazföldi és légi támadási gyakorlat keretében célpontokat támadtak.

A tanklövések és a tüzérségi tűz valódi volt. A gyakorlat célja az volt, hogy rekonstruálja azokat a harcokat, amelyeket az ukrán erők nap mint nap vívnak az orosz csapatok ellen, éppen a határ túloldalán. A hadgyakorlatok ilyen közel a határhoz egyértelmű üzenet Oroszországnak és Amerika NATO-szövetségeseinek, hogy az amerikai hadsereg itt van.

Az amerikai hadosztály parancsnokai többször is elmondták a CBS News-nak, hogy mindig “készen állnak a ma esti harcra”, és bár azért vannak itt, hogy megvédjék a NATO területét, ha a harcok eszkalálódnak, vagy bármilyen támadás éri a NATO-t, teljes mértékben készen állnak arra, hogy átlépjék az ukrán határt.

A tévécsatorna szerint a 101. “Screaming Eagles” légideszant hadosztály egy könnyű gyalogsági csoport, amely összesen 4700 katonát állomásoztat Románia területén.

Az amerikai erők helyőrséget hoztak létre a román katonai légibázison.

Az amerikai hatóságok többször hangsúlyozták, hogy az amerikai katonák nem vesznek részt katonai akciókban Ukrajna területén. Korábban Julianne Smith, az Egyesült Államok NATO-nagykövete megerősítette, hogy a NATO-nak nem szabad közvetlenül részt vennie az ukrajnai konfliktusban, és ez az álláspont változatlan.

Ez is érdekelheti:  Egy kisebb budai családi ház árát költötték Magyar Péter hétvégi tüntetésére

Orosz Hírek

Kiemelt kép: CBS News képernyőkép

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük