Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Budaházy György: Tizenhat év

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tizenhat éve került sor a rendszerváltás óta eltelt idő legszörnyűbb karhatalmi fellépésére. A szeptember közepén nyilvánosságra került őszödi beszéd ellen országos tiltakozási hullám indult, amelyet a Gyurcsány-kormány véres eszközökkel próbált meg leverni.

A rendőri erőszakot elszenvedő áldozatok nagy része máig nem kapott jóvátételt, sokukról nem is tudunk. A Nemzeti Filmkészítők Egyesülete és a CÖF közösen tárt fel olyan felvételeket, amelyek eddig semmilyen felületen nem kerültek a nagy nyilvánosság elé, az ezek alapján készült 2006 – A Terror Napjai című filmsorozatot először a PestiSrácok jóvoltából tekinthetik meg.

A dokumentumfilm-sorozat elkészítésében aktívan is részt vevő Budaházy György megjelenés kapcsán írt levelét cikkünkben változtatás nélkül közöljük.

Elérkezett a 16 éves évfordulója az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének és az azt követő 2006 őszi eseményeknek, amelyek folyományaként abszurd módon nem a rendőrterror felelősei állnak ma eljárás alatt és ülnek börtönben, hanem mi, akkori ellenállók járkálunk azóta is bíróságra, vagyunk igaztalanul elítélve, és én sínylődök letartóztatásban ugyanazért harmadszorra, immár legújabban fél éve. A Gyurcsány rezsimnek ráadásul ezen felül még két hasonlóan súlyos nemzetellenes bűne is volt. Az egyik a lakosság egyharmadának devizahitelekkel történő eladósítása, a másik a határon túli magyarok 2004-es elárulása. A három közül külön-külön bármelyikért megérdemelné a komoly büntetést, de ehelyett Gyurcsány Ferenc az arcunkba vigyorog és „készülődik” a hatalomba való visszatérésben reménykedve. Hihetetlen, hogy ez a helyzet így fennállhat 2022-ben Magyarországon.

De visszatérve a 2006 őszi rendőrterrorhoz: tavaly nyáron a Nemzeti Jogvédő Szolgálat kezdeményezésére, a Civil Összefogás Fórum támogatásával, a Nemzeti Filmkészítők Egyesületének keretében néhány barátommal elkezdtünk egy dokumentumfilm-sorozatot készíteni a 2006-os rendőrterrorról a 15. évfordulóra. Én amolyan producer-féle voltam eleinte az egészben, de végül úgy alakult, hogy lényegében a legtöbb film rendezője is lettem, sőt még a vágási munkákban is részt vettem. A filmeket végül Almási Lajossal és Kelecsényi Nándorral hoztuk tető alá, Szilágyi Ákos grafikai közreműködésével. A jogi szakértő dr. Gaudi-Nagy Tamás volt. Az első pár rész már látható volt a “Vérbe fojtott szabadság” című mozgó-kiállításon, amely bejárta az országot. Idén február végére készültünk el mind a tíz résszel. Van még egy 11. részre is való anyagunk, de a börtönbe zárásom miatt azt már nem tudtuk elkészíteni. Ígérem, ha végre záros időn belül kiszabadulok, azt is összerakjuk. A dokumentumfilm-sorozat címe: „2006 – A terror napjai”. A TV ostromot követő szeptemberi embervadászatokat, valamint október 23-i állami terror eseményeit dolgoztuk fel kronologikus sorrendben az akkori áldozatoknak az eredeti helyszíneken felidézett visszaemlékezései, sok száz órányi soha nem látott archív filmfelvétel és a vonatkozó jogi dokumentumok felhasználásával. Minden epizód tartalmazza azokat az összefoglaló részeket, amelyek a teljes eseménysorozat megértéséhez szükségesek, így önmagukban is informatívak, de természetesen a teljes sorozat megnézése ad igazi áttekintést.

A dokumentumfilm-sorozatunk eddig még nem került fel a világhálóra, de most a 16. évforduló alkalmával közzétételre kerül a Pesti Srácok jóvoltából, amit nagyon köszönünk. Mindenkinek jó szívvel ajánlom megtekintésre, mert szerintem hiánypótló lett, hiszen mi készítők nem kívülállóként, hanem az akkori események résztvevőiként, a történéseket belülről megélve és sok ellenállót, jogsértettet személyesen is ismerve csináltuk a filmeket. Megpróbáltuk érzékeltetni, hogy egy mennyire tudatosan kegyetlen állami megfélemlítő akciósorozatról volt szó. A rendőrség az emberölést kivéve csúcsra járatta a „lakosság megfélemlítésének céljából elkövetett terrorcselekmény” törvényi tényállását, a tömegesen megvalósított, személy elleni erőszakos cselekményekkel, amikkel a hazafias ellenzéki polgárokat akarták elrettenteni a további kormányellenes tüntetésektől, mégsem indult terrorcselekmény miatt eljárás a felbujtók és az elkövetők ellen azóta sem. (Megjegyzem, hogy a Hunnia perben minket a Pride felvonulás megakadályozása céljából elkövetett pár tízezer forintos károkozás kapcsán viszont terrorvád alá helyeztek alaptalanul).

Ahhoz, hogy 2006 végre igazságos elhelyezést nyerjen a magyar történelemben az őt megillető méltó helyre, elengedhetetlen lenne annak a ténynek a legmagasabb szintű elismerése, hogy 2006-ban jogos felkelés volt már a legelejétől fogva, a választási csalás őszödi beismerése miatt lebukott, de lemondani nem hajlandó, hanem a hatalom megtartása érdekében az állami terror eszközét bevető és ezzel az erőszakos hatalomgyakorlás alkotmányellenes állapotát megvalósító balliberális rezsim ellen.

Valójában a TV ostrom is beleillik az 1848-as Landerer nyomda elfoglalás és az 1956-os Rádió ostrom történelmi eseményeinek sorába. Az ellenállókat, tiltakozókat pedig ellenállóknak, és nem „kukaborogatóknak”, „randalírozóknak”, „terroristáknak”, meg hasonlóknak kell nevezni. Mint ahogy az állami terror megrendelőinek és végrehajtóinak a felelősségre vonása is elkerülhetetlen. Megítélésem szerint a rendőröknek nincs mentségük arra, amit 2006-ban az utcákon és a rendőrségi épületek falai közt tettek. Mint ahogy azoknak az ügyészeknek, bíróknak, bv őröknek sem, akik tovább folytatták az embertelenkedést a börtönökben és a bíróságokon. A legpofátlanabb dolog az, hogy a mai napig senki nem állt ki az akkori hatósági vezetők és az akkori balliberális kormánypártok vezetői közül és nevében, és nem kért bocsánatot a magyar társadalomtól mindezekért a bűnökért.

Vadhajtások

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: