VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brutális atomfegyvert mutatott be Oroszország

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A RS–24 Yars ballisztikus rakéta tizenkétszer pusztítóbb mint a Hirosimára ledobott atombomba, hatótávolságával pedig az Egyesült Államokat is elérheti.

Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy silórakétán lévő interkontinentális ballisztikus rakétáról készült videót, amelyet az ország médiája széles körben ismertetett – olvasható a Newsweek cikkében. Azt írják: az Oroszország által kifejlesztett új atombomba tizenkétszer pusztítóbb, mint a Hirosimát elpusztító amerikai bomba, legnagyobb hatótávolsága akár a 12 ezer kilométert is elérheti, így az Egyesült Államokra vagy Európa bármely pontjára csapást lehet mérni vele.

A portál szerint az RS-24 Yars a korábbi Topol-M továbbfejlesztett változata. Nyugaton SS-29 néven ismert, a moszkvai Hőtechnikai Intézet fejlesztette ki és először 2007-ben tesztelték. A rakéta hét perc alatt képes felkészülni a kilövésre, és egy előkészített helyről, egy speciális, tolótetővel ellátott garázsból, vagy egy előkészítetlen pozícióból, terepen történő bevetés során is kilőhető.

Mandiner

Kiemelt kép: Wikipedia

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: