KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Breaking: Rakétatámadás érte Kijev központját – Itt az oroszok válaszcsapása? (frissítés, további videók)

„Több robbanás történt Kijev központjában, a Sevcsenko kerületben. A katasztrófaelhárító egységeket és a segélyszolgálatot a helyszínre vezényelték” – írta Vitalij Klicsko polgármester a Telegram csatornáján.

12:08 A Kreml reagált az osztrák hatóságok nyilatkozatára, akik felszólították Oroszországot, hogy hagyjon fel az ukrán célpontok ágyúzásával.

„Nem, nem értünk egyet. Ausztria, ha jól értjük, nem vádolta meg Ukrajnát azzal, hogy megtámadta az Orosz Föderáció kritikus infrastruktúráját. Nem. Ezért nincs joguk ilyen kijelentésekre” – szól a Kreml reakciója.


12:03 A RIA Novosztyi ukrán értesülésekre hivatkozva azt jelentette, hogy hogy Ukrajna szinte minden régiójában, valamint Kijevben is törölték a légiriadót.

Részleges áramszünet lehetséges Kijev, Hmelnyickij, Dnyipropetrovszk, Vinnitsa, Ivano-Frankivszk, Szumi, Harkov, Zsitomir, Kirovograd régiókban és az Ukrajna déli részén található létesítményekben.

Krivoj Rog egyes részein nincs áram és víz – közölték a helyi hatóságok.

Támadások az ukrán infrastruktúra ellen két nappal a krími hídon történt robbantás után:

 

Anton Gerascsenko, a belügyminiszter tanácsadója elmondta, hogy rakéta csapódott be a Vlagyimirszkaja utcába, ahol az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) székhelye található, a közelben pedig az ország elnökének irodája.

Gerascsenko videókat osztott meg a Telegramon, amelyeken füstfelhők emelkedtek a látkép fölé, és elmondta, hogy több jármű is megsemmisült.

 

Kijevben részben megállították a metrót, ami most már óvóhelyként üzemel.

Az ukrán Garascsenko természetesen terroristának nevezte Oroszországot és teszi ezt valamennyi Telegram bejegyzésében. (no comment)

A robbanás pillanata Kijev belvárosának egyik utcájában.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük