TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Breaking: A „Kárpátaljai magyarok a prés alatt” című film nyilvános bemutatója és nemzetközi sajtótájékoztató

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) a Pesti Srácok médiatámogatásával valamint a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával készítette el, emberi jogi monitorozó jelentését (Jelentés) „Jelentés a kárpátaljai magyarok egyéni és közösségi jogainak érvényesüléséről” címmel, magyar és angol nyelvű változatban.

A nemrég lezárt, közel 50 oldalas Jelentés tételesen, bizonyítékokkal alátámasztva, a vonatkozó jogi előírásokat megjelölve részletesen mutatja be az ukrán állami szervek részéről kifejtett számos súlyos, rendszerszintű, nyelvi, sőt fizikai genocídium, lakosságcsere, illetve etnikai tisztogatás hatásával járó, a Kárpátalján élő őshonos magyarokat érő jogsértést, amelyek összhatása végzetes fenyegetést jelent számukra és nemzeti közösségként való fennmaradásukat alapvetően veszélyezteti. Mindez végső soron az őshonos kárpátaljai magyarság megsemmisüléséhez, szülőföldjéről való elűzéshez vezethet.

Ezekkel a gondolatokkal indítja dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője azt a levelet, melyet Dr. Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett a kárpátaljai magyarok mára teljes mértékben tarthatatlan állapotáról.

Ahogyan azt dr. Gaudi-Nagy Tamás megfogalmazta, a Jelentés mellékleteként készült el a Pesti Srácok és a Nemzeti Filmkészítők Egyesületének közreműködésével (szerkesztő: Füssy Angéla) a „Kárpátaljai magyarok a prés alatt” című dokumentumfilm, mely már angol felirattal is megtekinthető.

Az angol feliratos film és az utóbbi hetek magyarellenes fejleményeivel kiegészített Jelentés magyar, illetve angol nyelvű változatainak nyilvános bemutatója ezekben a pillanatokban zajlott Budapesten a Polgári Mulatóban, melyet itt lehet megtekinteni.

A Jelentés magyar és angol nyelvű változata elérhető a Nemzeti InternetFigyelőn is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Semjén Zsolt: ha a Tisza pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a KDNP távozik onnan

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük