KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Botrány a Fox Newsnál – képernyőfeliraton szerepelt, minek is tartják valójában Joe Bident

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elbocsátották a Fox News egyik producerét, miután a Donald Trump elleni vádemelést követően olyan üzenetet jelenített meg az adásban, amelyben Joe Biden elnököt „önjelölt diktátorként” bélyegezte meg a képernyőfeliraton.

Alex McCaskill régi alkalmazottja volt a csatornának. A producer pénteken az Instagramon is megerősítette, hogy nem dolgozik tovább a szerkesztőségnél.

Bár távozásának okait nem közölte, McCaskill korábbi főnöke, a Fox volt műsorvezetője, Tucker Carlson szerint a döntés összefüggésben állt a csatornán nemrég sugárzott képfelirattal, amelyen ez állt:

„Diktátorjelölt beszél a Fehér Házban, miután letartóztatták a politikai riválisát”.

 

„Ez a mondat mintegy 30 másodpercig voltak láthatóak a képernyőn, de a hatása ütős volt”

– mondta Carlson a műsorának legutóbbi epizódjában a Twitteren, hozzátéve, hogy a felirat „pánikba ejtette” a Fox vezetőit.

Carlson szerint a Fox News vezetői azonnal léptek, leszidták a producert, majd felszólították, hogy ürítse ki a az íróasztalának fiókjait és azonnal távozzon.

Az egykori szakértő nem nevezte meg McCaskillt a szegmensben, de azt mondta, hogy „leszidták”, mielőtt felmondtak neki. Bár a producer állítólag felajánlotta, hogy marad a „szokásos két hétig”, Carlson szerint azt mondták neki, hogy „ürítse ki az íróasztalát és azonnal távozzon”.

A Fox később egy rövid közleményben elismerte az esetet, csak annyit mondott, hogy a felirat „azonnal lekerült”, és a problémát „megoldották”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: a Fox News képernyőfelirata Joe Biden elnököt „wannabe diktátornak” titulálja, 2023. június 13. © AP / Will Harris

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: