KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Borsodban sem rossz a Fidesz-haveroknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés júniusi bizottsági ülésén a Jobbik képviselőjeként kérdést intéztem a megyei főjegyzőhöz, kérve, részletesen számoljon be arról a korábbi fideszes döntésről, melyben a kormánypártiak jóváhagyták a Megyei Fejlesztési Ügynökség által a megyétől kért tagi hitelnek, támogatássá történő átminősítését.

A kérdést az augusztusi rendkívüli közgyűlésen – válasz híján – ismét fel kellett tenni, hogy aztán szeptemberben, majd 3 hónap elteltével, megtudhassuk: a működés teljességére kiterjedő önálló költségvetéssel rendelkező MFÜ a kapott 22,7 millió adófizetői forintot többek között felügyelőbizottsági tagok juttatására és tevékenységüket segítő más cégekkel megkötött megbízási szerződésekre fordították. Mivel az összeg visszafizetésre vélhetően esély sem volt, a Fidesz azt egyszerűen támogatássá minősítette.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja azt a fideszes gyakorlatot, amely ahelyett, hogy a megye irányítása alá tartozó cégeket felelős gazdálkodásra ösztönözné, először hitelezi a pénzszórást, majd a hitelt haveri alapon támogatássá minősíti. A versenyszférában küzdő vállalkozások esetében hasonló túlköltekezés mellett már csőd, vagy csődközeli helyzet állna elő, tekintve, hogy számukra nem adatik meg hasonlóan kedvező „hitelkonstrukció”.

A Jobbik felszólítja a megyei Fideszt, a továbbiakban ne támogassa adóforintokkal a haverok felelőtlen gazdálkodását, vessen véget a Borsodban is virágzó uram-bátyám rendszernek.

Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, önkormányzati képviselője

NIF

Ez is érdekelheti:  Szlovákia támogatni fogja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári posztjára

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük